Microsoft en Oracle kondigen samenwerking aan

Microsoft en Oracle gaan met elkaar samenwerken zodat Oracle-software beschikbaar komt voor Windows Server Hyper-V en Windows Azure. Klanten die de software van Oracle draaien op de desbetreffende Windows-platforms, krijgen volledige ondersteuning van Oracle.

Oracle zal de Oracle-software certificeren en ondersteuning voor Windows Server Hyper-V-systemen bieden. Het gaat dan onder meer om Java, Oracle Database en Oracle WebLogic Server. Microsoft gaat ook de Oracle-software aanbieden aan zijn Windows Azure-klanten. Oracle zal daarnaast Oracle Linux beschikbaar stellen voor Windows Azure.

Volgens Oracle-president Mark Hurd wil het bedrijf zijn klanten meer keuzevrijheid en flexibiliteit bieden door zijn software voor verschillende platforms beschikbaar te maken. Steve Ballmer zegt dat de samenwerking ertoe leidt dat klanten nu kunnen profiteren van de flexibiliteit van Microsofts hybride cloudoplossingen met Oracle-applicaties, -middleware en -databases, zoals ze dat al jaren gewend zijn met Windows Server. Vanaf maandag is het mogelijk om de Oracle-software te gebruiken op Windows Server Hyper-V en Azure.