J-Fall 2015 evaluatie

Op donderdag 5 november vond J-Fall 2015 plaats. De NLJUG kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met enthousiaste en opbouwende reacties vanuit de community! Hieronder zal je de meest in het oog springende resultaten van de J-Fall 2015 vinden.

We hebben wederom zeer veel respons gekregen op de evaluatie. Een aantal zaken vallen op en daar zullen wij mee aan de slag gaan om volgend jaar een nog betere versie van J-Fall neer te zetten. Veruit de meeste presentaties hebben een dikke voldoende gekregen, met een aantal zeer hoge uitschieters. De top 5 van hoogst beoordeelde sessies staan hieronder vermeld:

Sessie Gemiddelde beoordeling aantal stemmen
Bert Ertman [Microservices for Mortals] 4,51 91
Rob Brinkman [Turning a ‘82 Westy into a Tesla] 4,44 25
Hands-on Lab: Team Atos [Continuous delivered fun met Docker] 4,43 14
Sander Mak & Paul Bakker  [Java modularity: life after Java 9] 4,33 43
Alexander Chatzizacharias [How to increase code quality using gamification] 4,27 37

Scores zijn gemeten op een schaal van 1 tot 5

Ook is er gevraagd welke sessie de meest aansprekende was van de gehele J-Fall. Hieronder staat de top 5 van meest aansprekende sessies:

Sessie Percentage
Bert Ertman [Microservices for Mortals] 24,88 %
Henk Kolk [The Experimental Enterprise] 10,45%
Alexander Chatzizacharias [How to increase code quality using gamification] 7,96%
Arun Gupta 6,47%
Sander Mak & Paul Bakker  [Java modularity: life after Java 9] 4.48%
Totaal aantal stemmen 201

Verder zijn er ook enkele algemene vragen voorgelegd over de conferentie in z’n algemeen en de locatie. Zo hebben we jullie de vraag voorgelegd wat jullie over het algemeen van de inhoud van de sprekers/workshops/presentaties vonden. Hieruit kwam een gemiddelde naar voren van 3,80 (op een schaal van 5). Deze score is ook toegelicht: “voor elk wat wils”, “van beginner tot expert, Nederlands en Engels, prima!” daarnaast is er ook aangegeven dat er veel focus lag op Docker en Microservices. Over het algemeen is het programma van de J-Fall 2015 door jullie als voldoende gevarieerd beoordeeld, maar is hier nog wel ruimte voor verbetering.

Dit jaar vond de J-Fall voor het eerst plaats in de Cinemec in Ede. Ook deze locatie is geëvalueerd door jullie. De locatie met de bijbehorende services (eten en drinken, registratie en de hulp van de medewerkers) is als zeer goed gewaardeerd door jullie. Een greep uit de reacties: “Goede zalen” en “Ideale plak voor J-Fall. Lekker stoelen!”. Naast de positieve reacties hebben we ook veel reacties gehoord met betrekking tot de temperatuur boven, de (te) krappe ruimte tussen de stands waardoor er opstoppingen ontstonden en de parkeergelegenheid. Deze opmerkingen zullen wij zeker meenemen voor de organisatie van volgend jaar.

Hieronder een kort overzicht van de scores op de algemene punten:

Betreft Beoordeling
Kwaliteit in het algemeen 3,72
Organisatie 3,91
Registratieproces 4,6
Bewegwijzering 4,04
Catering 3,63
J-Fall app (door Belastingdienst) 3,07
Hulp medewerkers 4,61

Scores zijn gemeten op een schaal van 1 tot 5

Alle opmerkingen en suggesties die in de enquête zijn ingevuld, nemen we mee bij de organisatie van toekomstige evenementen.

Tot slot willen we iedereen nog bedanken voor het evalueren van J-Fall 2015. Zonder deze feedback zijn wij immers niet in staat om J-Fall te blijven verbeteren. Dank daarvoor.