Van het bestuur #4 Java Magazine – 2016

Dit jaar wordt J-Fall nog ‘bigger and better’ dan voorgaande jaren

Komkommertijd

Het is weer zomer. Op NLJUG-vlak gebeurt in die periode meestal relatief weinig: we zitten tussen de IoT Tech Day en J-Fall in, er zijn in de zomer vaak wat minder events en zelfs Java-developers moeten wel eens op vakantie ;).

Geldt dat voor iedereen? Nee, een kleine groep leden blijft stug doorwerken aan het programma voor J-Fall. De programmacommissie is dit jaar 9 koppen (m/v) sterk. Op dit moment zijn zij druk bezig met het beoordelen van alle voorstellen die via de Call for Papers zijn ingediend. Op 21 augustus 2016 is de Call for Papers dichtgegaan en begin september 2016 maken we het programma bekend. Via deze weg wil ik Johan Janssen, Jeroen van Erp, Eugene Bogaart, Joost den Boer, Martijn Blankestijn, Linda van der Pal en Jorrit van der Ven bedanken voor hun waardevolle input en harde werk. Het resultaat zie je begin november 2016 terug in Ede.

J-Fall 2016

Nu we het toch over J-Fall hebben: dit jaar wordt nog ‘bigger and better’ dan voorgaande jaren! We hebben meer zalen (en dus meer sessies van meer sprekers) voor je in petto en zelfs een extra dag! De middag vóór J-Fall wordt een pre-conference event met een aantal ‘expert level’ workshops en de Masters of Java. ’s Avonds is een diner en borrel met de deelnemers van de middag en de sprekers en bieden we de mogelijkheid om te blijven overnachten. Zo krijg je de kans om je niet één, maar anderhalve dag in J-Fall onder te dompelen! Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Hollands glorie

Eind september 2016 is het ook weer tijd voor JavaOne. Dit jaar is alweer de 19e editie. Het NLJUG bestuur zal, zoals gebruikelijk, weer afreizen naar San Francisco en in het volgende Java magazine verslag uitbrengen van één van de grootste Java-conferenties ter wereld.

Dit jaar is de NLJUG opvallend goed vertegenwoordigd op JavaOne. Ik tel in het programma ruim 20 sessies van Nederlandse sprekers. Goed om te zien en voor mij een bevestiging dat we in Nederland met veel interessante ontwikkelingen op Java-gebied bezig zijn.

Ik kan je van harte aanraden om JavaOne te bezoeken. Het is een leuk event waar zo’n beetje de complete internationale Java-community vertegenwoordigd is en je kunt een week lang kiezen uit een aanbod van honderden sessies.

Ga je naar JavaOne? Laat het dan even weten via info@nljug.org. We houden je dan op de hoogte van een aantal activiteiten die we ter plaatse voor NLJUG-leden gaan organiseren. Zie je daar!