VWO scholier maakt kennis met iPROFS

De afgelopen maand heeft Sergen, een VWO scholier uit Amsterdam, kennisgemaakt met iPROFS in het kader van het programma, dat hij via de Stichting Giving Back volgt. Stichting Giving Back helpt getalenteerde scholieren zich te ontwikkelen en een succesvolle rol in de samenleving te vinden, dankzij de inzet van betrokken vrijwilligers en het bedrijfsleven.

Een van deze vrijwilligers, Wauter Ketelaar, heeft via zijn netwerk contact gezocht met de NLJUG en is zo bij iPROFS terecht gekomen. Wauter schakelt namelijk een jaar lang zijn netwerk in om Sergen in contact te brengen met het bedrijfsleven, zodat hij zich een beter beeld kan vormen van wat er met zijn studie mogelijk is. Zo kan hij een een weloverwogen keuze voor een vervolgstudie en daarmee zijn toekomst maken. 

Naast een uitleg over hoe de markt voor Java ontwikkelaars en Java in het bedrijfsleven in elkaar steekt heeft Joffrey Lambregs, Software Architect bij iPROFS, vanuit zijn vele jaren praktijkervaring ook zijn licht laten schijnen op Sergen’s lesstof. Zo heeft hij Sergen ook praktisch bijgespijkerd voor zijn aanstaande Java tentamen in de tentamenweek.

Als kers op de taart kreeg Sergen ook nog een gratis lidmaatschap van de NLJUG en het Java Magazine aangeboden. Deze aanbieding geldt trouwens voor alle studenten van Nederland.

Alle partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking. Dit mooie initiatief van Giving Back vergroot ongetwijfeld de kans op een succesvolle toekomst voor scholieren als Sergen.  iPROFS bedankt Sergen, Joffrey, Wauter en de NLJUG voor hun enthousiaste inzet!