Terugblik op de NLJUG Business en Kennispartner bijeenkomst in het Spoorwegmuseum

Gisteravond vond de NLJUG Business en Kennispartner bijeenkomst plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tijdens deze avond konden de partners van de NLJUG kennis met elkaar uitwisselen en netwerken. Het thema van de avond was gericht op ‘young professionals’, oftewel jonge informaticastudenten die zich voorbereiden op hun carrière als Java-developer.

 

De introductie van het bestuur

Het evenement begon met een introductie van het bestuur van de NLJUG. Hierin werden de data en locaties van het TEQnation event, J-spring en J-fall genoemd. Ook werd aangekondigd dat de NLJUG dit jaar haar 20- bestaan viert en dat er nieuwe abonnementenmodellen zijn geïntroduceerd, namelijk het Base-, Core- en Key-membership.

Het debat

Het hoogtepunt van de avond was het debat, geleid door Bas Knopper, met discussiepanelleden Arjen Wiersma (Novi), Elvira van der Ven (Hogeschool Rotterdam), Bram Janssens (Infosupport) en Anton de Ruiter (Belastingdienst). Er werd gesproken over het gat tussen onderwijs en bedrijfsleven en over de rol die het bedrijfsleven kan spelen bij het ondersteunen van het onderwijs met kennis en kunde. Hierbij kwamen onderwerpen aan bod als gastcolleges en het meedenken over het curriculum. Er werd duidelijk gemaakt door het Novi, dat het onmogelijk is om studenten al startklaar te maken voor het bedrijfsleven omdat elk bedrijf werkt met andere tools. Novi liet weten dat zij studenten opleiden om te leren, oftewel hoe zij snel verschillende tools en talen kunnen implementeren of eigen maken.

 

Afsluiting

De avond werd afgesloten met een buffet en borrel verzorgd door de mensen van het Spoorwegmuseum. Daarmee kwam de NLJUG Business en Kennispartner bijeenkomst tot een einde. Wij kijken terug op een succesvol evenement.