Politie zoekt ruim vijftig ICT’ers

De politie is een landelijke campagne gestart voor de werving van ict’ers. Het gaat om verschillende vacatures; van systeembeheerder tot tester en van informatie-analist tot ict-projectmanager. Er wordt gezocht naar ict’ers met verschillende opleidingniveau’s en achtergronden. De vacatures zijn bovendien verdeeld over verschillende plaatsen in Nederland. De wervingsite van de politie telt ruim vijftig vacatures.

De politie schrijft in een bericht over de campagne: 'Informatievoorziening is cruciaal binnen het politiewerk. De politieorganisatie moet op elk moment kunnen vertrouwen op informatie uit de meest complexe netwerksystemen en databases.'

De organisatie benadrukt dat met de omvorming naar de nationale politie er in de komende jaren veel op ict-gebied moet veranderen om de systemen van alle voormalige korpsen te integreren. Op de wervingsite staan opvallend veel vacatures voor 'Systeembeheerder Windows'. Het gaat om posities bij korpsen in verschillende plaatsen.

De campagne richt zich niet alleen op de actieve banenzoeker. De politie wil zich ook profileren als interessante werkgever voor ict'ers die niet actief op zoek zijn naar een andere baan. Naast advertenties in ict-vakmedia, bij specifieke inhoudelijke ict-blogs op LinkedIn wordt de campagne ook gedeeld via abri’s, billboards en op de radio.