Partnerovereenkomst First8 en Elasticsearch

First8, gespecialiseerd in het ontwikkelen van bedrijfskritische open source toepassingen, is door Elasticsearch, ontwikkelaar van de innovatieve en geavanceerde open source zoek- en analyticsmachine, benoemd tot partner. Dankzij deze samenwerking is ook het Nederlandse bedrijfsleven in staat buiten haar traditionele database te zoeken.

Tot nu toe waren zoektochten naar informatie geconcentreerd op databases: hetgeen erin zit, wordt gevonden, maar wat zich niet in de database bevindt, blijft buiten bereik. In de huidige, snel veranderende wereld, is het echter van belang alle benodigde informatie en details eenvoudig binnen handbereik te hebben. First8 en Elasticsearch maken het mogelijk niet alleen binnen de eigen database te zoeken en analyseren, maar ook real time op bijvoorbeeld intranet en internet. Bovendien, wanneer de gebruiker zoektermen invoert en resultaten gebruikt, leert de zoekmachine hiervan. De zoektocht wordt op die manier uitgerekt. Sinds de oprichting heeft Elasticsearch al meer dan zes miljoen cumulatieve downloads en gebruikers.

Steven Schuurman, medeoprichter en CEO bij Elasticsearch: “We zijn blij First8 te mogen toevoegen aan ons netwerk. We willen ook de Nederlandse markt optimaal bedienen, zonder op de kwaliteit van onze dienstverlening in te leveren en daarvoor moeten we de juiste partners aantrekken. Met haar kennis, toewijding en expertise van de lokale markt is First8 een mooie aanvulling op ons partnerkanaal.”

“Samen met Valveco loopt het eerste project al, waarbij databases, netwerkschijven, intranet en internet samen worden gebracht,” aldus Paul Uijtewaal, directeur van First8. “Met het oog op de groeiende vraag op dit gebied zijn we enthousiast om in zee te gaan met de belangrijkste aanbieder van open source zoekmachines. Vanwege haar bewezen succes in de markt, uitstekende technologie en grote deskundigheid is Elasticsearch een waardevolle partner voor ons.”