Op naar Qcon

Vanuit de NLJUG heb ik als bestuurslid het privilege om met een perskaart QCon te bezoeken in Londen. Een conferentie die al langere tijd op mijn verlanglijstje staat om een aantal redenen. Ten eerste is de aan Qcon gelieerde website www.infoq.com zo ongeveer mijn meest favoriete website, dan heb ik van diverse mensen positieve geluiden gehoord over voorgaande edities en komen er op deze conferentie een aantal sprekers die ik op diverse Java conferenties nog niet heb gehoord.

Als je QCon nog niet kent, dan vraag je jezelf misschien af of het een Java conferentie is. Als we kijken naar het programma dan valt op dat er elke dag 6 verschillende tracks zijn waarvan de eerste track op de eerste dag heet ‘Back to Java’. Ik denk dat dit het al zegt. Er is een band met Java en het ecosysteem, maar Qcon heeft als scope en doel het verspreiden van kennis over software development. Het zit meer op conceptueel vlak en is breder in de technologie die het behandeld.

Als ik verder naar het programma kijk dan valt op dat een volledige track is gewijd aan functionele programmeertalen en één aan stream processing @ scale.  Verder zijn er tracks omtrent DevOps/CI, Full stack Javascript, Modern Agile, en nog veel meer (dus). Klik hier voor het hele programma.

De conferentie is in totaal 5 dagen, waarvan 3 dagen ‘conference days’ en 2 dagen ‘workshops’. Ik bezoek zelf alleen de conference days en heb onder andere het volgende op mijn verlanglijstje staan: Domain Driven Desgin & Microservices door Eric Evans, Automating security @ Slack, Bitcoin security, The Quest for modern Agile en nog veel meer.

Ik ben er klaar voor om geïnspireerd te worden en morgen zal ik mijn impressie van dag 1 delen.

 

Meer informatie over Qcon hier.