iPROFS en Finalist gaan samen

ICT-dienstverlener Finalist neemt per 1 januari 2016 met terugwerkende kracht alle aandelen over van iPROFS, internetspecialist op het gebied van portalen, contentmanagementsystemen en JAVA-technologie. Beide partijen zijn dit onlangs overeengekomen. Door de overname ontstaat een organisatie van 140 medewerkers met locaties in Maarssen, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Bij de overname gaan geen arbeidsplaatsen verloren.

Met de overeenkomst geeft Finalist verder invulling aan de strategie ‘Finalist verbindt mens en IT’. Hans Ketterings, algemeen directeur van Finalist: “Met deze overname verwerven we een uitstekende positie voor de uitbouw van onze consultancy en detachering van internetprofessionals. iPROFS heeft daarnaast expertise op het gebied van Internet of Things en mobiel. Dat is een goede aanvulling op onze huidige oplossingen: het begeleiden en realiseren van websites, portalen, big data en maatwerk applicaties, narrowcasting en integratie-oplossingen.”

iPROFS versterkt met de aandelenverkoop de dienstverlening aan zijn klanten. Ron Brinckman, oprichter en mede-eigenaar van iPROFS: “Wij zien deze stap als erkenning voor de bereikte marktpositie, klanttevredenheid en kwaliteit van onze dienstverlening. Door de samenvoeging zijn we in staat onze klanten completer te bedienen.” Brinckman wordt na de overname aangesteld als directeur allianties bij Finalist.