Java ontwikkelaar DNB wint Code Rally in Londen

Job de Noo, Java software ontwikkelaar bij De Nederlandsche Bank, heeft onlangs het door IBM georganiseerde spel Code Rally op de QCon conferentie in Londen gewonnen.

Code Rally is een game waarbij deelnemers geen controllers, maar software in de programmeertaal Java gebruiken om een voertuig een race te laten winnen. Bijsturen is onmogelijk omdat alles van tevoren geprogrammeerd moet zijn. Met 57,09 seconden bleef Job de Noo zijn concurrenten ruim voor. Volgens IBM was dat zelfs de op één na snelste tijd ooit voor Code Rally. 

Conferentie 
De QCon conferentie in Londen richt zich op een publiek dat innovatie in software ontwikkeling wil stimuleren. Naast de inhoudelijke kant wordt ook de architectuur en organisatorische kant van softwareontwikkeling belicht. Door deelname aan dit soort conferenties blijft de softwarekennis binnen DNB op peil en worden nieuwe innovatieve technieken onderzocht.

De Nederlandsche Bank ontwikkelt al jaren eigen software in Java. Dit heeft maatwerk- applicaties opgeleverd voor bijvoorbeeld het toezicht, betalingsverkeer en de statistische informatie van DNB.