In Silicon Valley mag je rekenen op een astronomisch startsalaris

De grote technologiebedrijven zijn financieel bereid om ver te gaan om net afgestudeerde studenten binnen te slepen. Ook voor stagiaires zijn het uitstekende tijden.

Het loont behoorlijk om je diploma als ontwikkelaar of programmeur te halen op de Stanford-universiteit in Californië. Techbedrijven betalen tot wel 500.000 dollar om talent binnen te slepen, blijkt uit onderzoek op de befaamde universiteit door Business Insider. Het startsalaris komt zowel in geld als aandelen.

Het gemiddelde startsalaris voor een afgestudeerde student aan Stanford met diploma van de beroemde Computer Science-faculteit is 90.000 dollar. Om dit even in perspectief te zetten: dat is meer dan het gemiddelde salaris van iemand met een bachelor-diploma en 20 jaar werkervaring. Wat heet – het is bijna twee keer het gemiddelde inkomen van een Amerikaans huishouden.

Als je bij ons tekent, dan….

Bedrijven als Google, Facebook en LinkedIn betalen pas afgestudeerden salarissen tussen de 100.000 en 150.000 dollar. Daar komt dan vaak nog een ton in aandelen bij. Tekengeld is ook een goed gebruik, denk aan bedragen rond de 25.000 dollar per handtekening. Zelfs een jong bedrijf als Snapchat betaalde Stanford-alumni vorig jaar tussen de 100.000 en 150.000 dollar in salaris en 400.000 dollar in aandelen, uitgesmeerd over 4 jaar.

Maar ook stagiaires mogen niet klagen. In Silicon Valley betalen de gevestigde techbedrijven en veelbelovende startups een stagevergoeding tussen de 4500 en 7000 dollar per maand.