Devoxx4Kids komt weer naar Oost-Nederland!

Jonge programmeurs in de dop kunnen zich weer verheugen op Devoxx4Kids. Op zaterdag 2 mei organiseert First8 dit evenement voor de tweede keer. Kinderen tussen de 10 en 14 jaar zijn van harte uitgenodigd om deze programmeerworkshop in Nijmegen bij te wonen. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website van First8.

Eigen game ontwikkelen

Het doel van de workshop is om kinderen creatiever met computers om te laten gaan en hen kennis te laten maken met programmeren. Op een manier die zowel leerzaam als fun is natuurlijk! Aan het einde van de dag hebben de kinderen hun eigen game ontwikkeld of robot omgebouwd.

Computers: meer dan Facebook en YouTube

First8 deelt het streven van Devoxx4Kids kinderen te laten zien dat het mogelijk is om iets creatiefs te doen met computers – meer dan alleen YouTube kijken of posts op Facebook plaatsen. Bovendien laat deze dag zien dat het mogelijk is om Java aan kinderen te leren, en dat op een leuke, interactieve manier. Programmeren kun je leren! Aan het eind van de dag zijn de kinderen bezig geweest met het programmeren van eenvoudige software concepten, robotica, elektronica en ‘object oriented’ programmeren door middel van Java programmeertaal.

Het programma

De dag start vanaf 9 uur met registratie en sluiten we rond 16.30 uur af met een demo van wat de kinderen in de workshops hebben ontwikkeld.

Inschrijven

Ongeveer 40 kinderen kunnen deelnemen aan verschillende workshops in het First8-gebouw in Nijmegen. Deelname is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website.