Gefeliciteerd, Java bestaat 20 jaar!

23 mei 1995, een belangrijke datum voor een echte Javaan. Dat is namelijk de datum dat Java als taal gereleased is. Niemand realiseerde zich op die dag dat Java voor een dusdanige verandering zou zorgen in alle jaren die zouden volgen. En nu zijn we 20 jaar verder en mag de vlag uit!

Twinting jaar Java lijkt niet misschien niet veel en nog helemaal niet zo lang geleden, maar sta eens stil wat er in mei 1995 allemaal nog meer gebeurd is. TMF werd gelanceerd als eerste Nederlandse muziek televisiezender, Ajax wint de Champions League van AC Milan door een puntertje van Patrick Kluivert en Jacques Chirac wordt gekozen tot president van Frankrijk. Dan lijkt het toch alweer een hele tijd geleden als je het zo bekijkt. 

En nu 20 jaar na de introductie van Java is het de meest gebruikte programmeertaal ter wereld!

Om deze mijlpaal van Java te vieren zijn er wereldwijd verschillende activiteiten om bij deze verjaardag stil te staan. Er waren plannen van enkele Javanen om de Mount Everest te beklimmen en de top te bereiken op 23 mei 2015, maar helaas moest dit wegens de aardbevingsramp in Nepal afgezegd worden. Arun Gupta gaat bijvoorbeeld 20 keer 10 kilometer hardlopen in 30 dagen. Wat ga jij doen om 20 jaar Java te vieren?

Laat het ons en de rest van de Nederlandse Java-community weten via info@nljug.org of via Twitter @NLJUG