Devoxx4Kids in Nijmegen groot succes

Op zaterdag 2 mei ging de tweede Nijmeegse editie van Devoxx4Kids van start. Devoxx4Kids blijkt razend populair te zijn. Binnen de kortste tijd waren alle 40 beschikbare plekken vergeven. Al vroeg stonden de eerste kinderen voor de deur. Na inschrijving kregen ze allemaal een leuk t-shirt als herinnering en een USB stick op naam. De opdrachten konden ze zo opslaan en thuis verder programmeren.

Groep 1 begon met Minecraft en groep 2 met Greenfoot. In tweetallen gingen ze aan de slag. Al snel vlogen de creepy eieren in het rond en werden er mods gemaakt. Na de lunch wisselden de groepen en kwam ook LEGO Mindstorms aan de beurt. De kids programmeerden opdrachten in het voertuig: dat moest bijvoorbeeld omdraaien zodra hij de witte streep aanraakte.

Hoewel de demonstratie pas om 16:30 uur stond gepland konden veel ouders hun nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en stonden om 16:00 uur al te trappelen van ongeduld om te zien wat hun kroost had geleerd. Het was een super dag en de foto’s spreken voor zich! Binnenkort verschijnt een filmverslag op www.first8.nl.