Devoxx4kids in het Science Centre Delft groot succes!

Op zaterdag 30 mei 2015 was het weer zover: een nieuwe editie van Devoxx4kids! Deze keer hebben we 125 kinderen met ouders ontvangen in het Science Centre van de TU Delft en het was weer een fantastische dag. Hieronder volgt een kort verslag.

Tijdens de introductie was het voor de NAO robot lastig om zijn kunsten te vertonen, want de kinderen vonden het zó interessant dat ze er bijna op gingen staan. De nieuwe lichting techneuten kon niet wachten en had erg veel zin om te starten met de programmeer-opdrachten van Scratch, Minecraft en Lego Mindstorms.

Eenmaal opgestart zagen we al snel een aantal programmeurs die hun roeping hadden gevonden. Het lijkt wel of de kinderen iedere keer sneller zelf aan de slag gaan – als begeleiders moeten we ons hoofd er goed bij houden.

Tussen de bedrijven door konden de kinderen zelf met een drone de binnentuin onveilig maken, wat ook zeker gelukt is. Voor een compleet beeld, bekijk hier het filmpje met de sfeerimpressie van de dag. 

Zoals altijd was er ook aan de ouders gedacht tijdens de dag. Zij konden een lezing van hoofdsponsor ING bijwonen en het Science Center museum bezoeken inclusief rondleiding.

Er zijn plannen om nieuwe dingen op te gaan pakken voor de kinderen, zoals LEAP motions en 3D brillen. Mocht je hier nog ideeën over hebben of zelf een mooie sessie aan kunnen bieden, laat het ons dan vooral weten!

Houd onze site in de gaten voor de volgende sessies

10 oktober in Amsterdam

17 oktober in Den Haag