Deelnemers enthousiast over Coderetreat

Meer dan 40 software developers kwamen zaterdag 6 september naar het meer dan 350 jaar oude Fort Wierickerschans in Bodegraven om deel te nemen aan de door Blue4IT georganiseerde Coderetreat. De dag stond in het teken van creativiteit, (nog) beter worden in het vak en fun.

In vier sessies werd geprobeerd om in pairs Conway’s Game Of Life te maken. In combinatie met een door Bart Bakker en Stefan Hendriks opgelegde constraint werd de creativiteit en het improvisatievermogen tot het uiterste gestimuleerd. Aan het einde van elke sessie werd de code weggegooid en werden nieuwe pairs gevormd.

Er is een sessie gedaan met een constraint "baby-steps" waarin in twee minuten een slagende test + implementatie gemaakt moest worden + git commit. Was je te laat? Dan git reset —hard. In een andere sessie werd mute ping-pong gedaan waarin je alleen via tests gecommuniceerd mocht worden naar de pair toe. En wat dacht je van: "gebruik geen return values…"

Na elke sessie werd een korte retrospective gehouden. Aan het einde van de dag de Closing Circle waarin o.a. de vraag werd gesteld wat je maandag anders zou doen. Veel gehoorde geluiden: “Meer tests schrijven”, “kleinere stapjes nemen – vaker committen”, “veel meer in pairs programmeren" en “dit was veel leuker dan ik dacht!”.

Een geslaagde dag! 

Foto's van de Coderetreat zijn hier te bekijken.