China herbergt meer ontwikkelaars dan India

China beschikt inmiddels over het op een na grootste aantal software developers in de wereld. Het heeft India van de tweede plaats gestoten. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau IDC.

Volgens het nieuw onderzoeksrapport zijn er in de wereld ongeveer 18,5 miljoen softwareontwikkelaars, van wie 11 miljoen professionele developers en 7,5 miljoen hobbyist. Tien procent van alle softwaredevelopers is inmiddels te vinden in China. IDC schat dat in India 9,8 procent van de beroepsgroep actief is. In Amerika wonen nog altijd de meeste softwareontwikkelaars. 19 procent van de beroepsgroep is hier actief.

Booming e-commerce

Twee ontwikkelingen zijn verantwoordelijk voor het feit dat India zijn tweede plek heeft moeten afstaan. Ten eerste blijft de e-commerce markt in China sterk groeien. De omzet van een top 10 e-tailer in China staat al gelijk aan de omzet van de gehele e-commerce markt in India.

Engels

Daarnaast krijgen Chinese programmeurs sinds een aantal jaar Engelse les. Dat maakt hen veel aantrekkelijker voor grote buitenlandse werkgevers, die meer en meer hun ontwikkelcentra naar China verplaatsen.

India meer geschoold

Volgens IDC leven er in de wereld 29 miljoen mensen die een informatica-opleiding hebben gevolgd. De meeste geschoolden komen ook uit Amerika: 22 procent van deze professionals komt uit de VS. India bezet binnen deze ranglijst nog wel de tweede plek met 10,4 procent van de beroepsgroep, gevolgd door China met 7,6 procent.

Bron: Webwereld