IoT, IoP, IoE, M2M; verschillende afkortingen, die gezamenlijk neerkomen op datgene waar de komende jaren in ontwikkelingsland aan gewerkt zal worden. En daarom is dit hét juiste moment voor een dag waarop alle developers van Nederland en ver daar buiten bij elkaar komen om te discussiëren over “The Internet of Things”.
Op de IoT Developers Day gaan we het hebben over de impact, die IoT op onze maatschappij zal hebben, de mogelijkheden die het biedt en wat dit voor ons als ontwikkelaars betekent.
Deze dag staat volledig in teken van het Internet of Things. Raspberry Pi, drones, mobile, hacking, security en Java Embedded.
Het programma wordt samen met een programmacommissie samengesteld. Deze commissie bestaat uit vier personen, die allen hun sporen binnen de wereld van Java, Linux/open source en mobile reeds hebben verdiend:
- Jeroen van Erp
- Johan Janssen
- Bert Jan Schrijver
- Erno de Korte
Jouw ticket kun je bestellen via www.developersday.nl . NLJUG leden ontvangen bij bestelling een korting van maar liefst 50%. Jouw kaartje zal dus geen € 85,- kosten, maar slechts € 42,50. Hiervoor krijg je heel veel, want sprekers uit binnen- en buitenland zullen aan het woord komen. Er zullen de gehele dag vier parallelsessies plaatsvinden. Onze drie keynote sprekers zullen jullie op een vakinhoudelijke, maar vooral gepassioneerde wijze, meenemen in hun ervaring en visie met betrekking tot IoT. Tevens zal er een heerlijke lunch voor je klaarstaan en sluiten we de dag af met een borrel.
Let wel op: registreer je vóór 14 mei aanstaande om in aanmerking te komen voor de 50% korting!
Check de website www.developersday.nl voor meer informatie en het programma.
Wat is IoT?
Stel je eens voor: over vijf jaar zijn er voor ieder mens op aarde tien apparaten (constant) verbonden met het internet. Dit komt neer op tussen de 50 en 75 miljard (!!!) devices.
De afgelopen jaren waren het vooral de smartphone en vervolgens de tablet, die een consistente interactie via internet onderhielden. De volgende generatie apparaten zal het internet bevrijden van de beperkingen opgelegd door de rechthoekige schermpjes van smartphones en tablets. Ze slaan als het ware een brug tussen de statische, niet-verbonden wereld en de internetgestuurde wereld van PC’s, tablets en smartphones
Anders dan smartphones en tablets, hebben IoT-apparaten meestal maar beperkte bedieningsmogelijkheden en bestaan ze vaak uitsluitend met het doel om data te verzamelen en dit aan andere diensten door te sturen. De gedachte is dat deze apparaten alomtegenwoordig zijn en onze alledaagse taken aanzienlijk zullen vergemakkelijken. IoT verandert alledaagse dingen in intelligente apparaten met tal van sensoren, die kunnen communiceren met onze computers, smartphones en tablets.
Radio-frequency identification werd gezien als een voorwaarde voor het internet der dingen in de vroege dagen. Als alle objecten en mensen in het dagelijks leven werden voorzien van identificatiemiddelen, kunnen zij worden beheerd en geïnventariseerd door computers. Naast het gebruik van RFID, zou het’ taggen’ van dingen kunnen worden bereikt door middel van nieuwe technologieën zoals Near Field Communication, barcodes, QR codes en/of digitale watermerken.