Van het bestuur – nr.2 2014

Een update vanuit het NLJUG bestuur met dit keer een verslag van de businesspartner avond, het Java 8 launch event en alvast een vooruitblik op JavaOne en de IoT Developers Day.

Businesspartner Avond
Op woensdagavond 5 maart vond de jaarlijkse businesspartners bijeenkomst plaats bij restaurant Zuiver in Utrecht. Als bestuur hebben we daar onze plannen voor 2014 gepresenteerd. Er werd daar ook gesproken over de IoT Developers Day dat binnenkort plaats zal vinden en waar wij ons als NLJUG aan verbonden hebben. Verderop lees je daar meer over. Veel businesspartners zien een aantrekkende markt en bruisen van de initiatieven. Als NLJUG proberen we daarop in te spelen door samen met onze businesspartners zoveel mogelijk waarde te creëren voor onze leden. Daarnaast was het zoals ieder jaar een mooie gelegenheid om te netwerken en ideeën uit te wisselen. Na afloop bleef het dan ook nog lang gezellig.

 

 

 

Java 8 Launch
De afgelopen periode stond voor Java ontwikkelaars natuurlijk met name in het teken van de Java 8 Launch. Java SE 8 (waarover je in dit nummer in diverse artikelen kunt lezen) is in veel opzichten een belangrijke mijlpaal voor Java en dus wilden we daar als community ook bij stilstaan en daar aandacht aan besteden.

Het officiële NLJUG event werd in samenwerking met Oracle georganiseerd op de avond van de wereldwijde launch. Het eerste uur keken we mee met de livestream op internet en daarna zijn we offline verder ingewijd in de nieuwe features van Java 8 door Ted Vinke (First8), Teun Hakvoort (Info Support) en Martijn Blankestijn (Ordina). Ook werden er door NLJUG partners Ordina en First8 nog afzonderlijke launch events georganiseerd in diverse vormen. Mocht je ondanks al deze initiatieven toch nog geen gelegenheid hebben gehad om de nieuwe features in Java 8 te ontdekken, ga dan naar onze website en bekijk de Java 8 Launch on demand.

 

JavaOne
Hoewel het nog een eind weg lijkt, is het voor een aantal van ons alweer tijd om vooruit te kijken naar JavaOne 2014. De Call for Papers loopt op dit moment en ook de registratie voor de conferentie is inmiddels geopend. Net als in het verleden is de NLJUG ook dit jaar weer van plan de Nederlandse delegatie naar dit evenement te begeleiden. Hierover zul je binnenkort op onze website meer informatie kunnen vinden. Ondertussen werken we achter de schermen samen met Oracle aan enkele voordelen en besparingen die we jullie dan hopelijk kunnen bieden. Los van de korting op de registratie willen we ter plaatse een event organiseren, speciaal voor de Nederlandse deelnemers. Daarnaast willen we als Nederlanders graag herkenbaar zijn en elkaar wat beter leren kennen in aanloop naar de conferentie. Is dit je eerste bezoek aan JavaOne? Dan is de NLJUG de ideale plek voor alle insider-tips met betrekking tot de conferentie, de reis en natuurlijk de fantastische stad San Francisco en omstreken. Een tip die we je nu alvast kunnen geven: boek in ieder geval vast een vlucht en een hotel ter plaatse. Vanwege het gelijktijdige Oracle OpenWorld worden er die week meer dan 50.000 bezoekers verwacht, dus met name (betaalbare) hotelkamers zullen schaars zijn. JavaOne vindt plaats van 28 september tot en met 2 oktober. Surf voor meer informatie over de conferentie zelf naar http://www.oracle.com/javaone/

Developers Day: Internet of Things   
Op woensdag 28 mei wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de Internet of Things Developers Day 2014 georganiseerd. Vanuit de NLJUG zijn we aan dit evenement verbonden en het beloofd een interessant programma te worden, waarin je in één dag helemaal wordt bijgepraat over wat het Internet of Things nou precies is, hoe het jou zal raken en hoe je er nu al zelf mee aan de slag kunt. Op http://www.developersday.nl/ vind je meer informatie en kun je je registreren. NLJUG leden krijgen een flinke korting.