Raspberry Pi is twee miljoen keer over de toonbank gegaan

Sinds de verkoop van de Raspberry Pi iets meer dan anderhalf jaar geleden van start ging, zijn er twee miljoen exemplaren van de goedkope minicomputer over de toonbank gegaan. Dat heeft de Raspberry Pi Foundation bekendgemaakt.

Het tweemiljoenste Raspberry Pi-exemplaar is eind oktober uitgeleverd, zo schrijft de organisatie: wie tussen 24 en 31 oktober een Raspberry Pi heeft besteld, beschikt mogelijk over het tweemiljoenste exemplaar. De Raspberry Pi Foundation heeft niet bekendgemaakt hoeveel exemplaren van de verschillende versies er zijn verkocht. Er zijn twee versies van de Raspberry Pi: de duurdere versie beschikt over 512MB in plaats van 256MB geheugen, twee in plaats van één usb-poort en een ethernet-aansluiting.

De organisatie zegt nooit te hebben kunnen verwachten dat het tweemiljoenste exemplaar zo snel zou worden verkocht. Het miljoenste Raspberry Pi-exemplaar werd in januari uitgeleverd. De Raspberry Pi is een goedkope computer met een ARM-soc aan boord op het formaat van een pinpas. Het apparaat wordt geleverd zonder opslaggeheugen, voeding en behuizing, maar is voor de rest een complete computer.

Bron: Tweakers