NLJUG Business Partner meeting #1 2020

Afgelopen dinsdag 11 februari vond de eerste NLJUG businesspartnerbijeenkomst van dit jaar plaats in Restaurant Zuiver. De bijeenkomst stond in het teken van informeren, inspireren en netwerken.

De avond begon om 18:00 uur met een heerlijk walking diner buffet.  Na een korte update over de stand van zaken van onze community werden de nieuwe businesspartners KLM, Bellsoft, Xebia en CRV en Kennispartner Hogeschool van Rotterdam welkom geheten. Daarna volgde een korte update van Bas Knopper over het NLJUG initiatief de NLJUG Acadamy. Vervolgens volgde een leuke en informatieve interactieve discussie. Aan de hand van de volgende stellingen gingen we met elkaar in debat.

“Java developers werken het liefst bij kleine bedrijven”, “Kennisdelen doe ik niet want dan geef ik geheimen uit mijn keuken vrij”, “Als een medewerker op een conferentie wil spreken is dat in eigen tijd en op eigen kosten van de medewerker”, “De NLJUG richt zich teveel op alleen Java”, “De NLJUG voert een consistent en duidelijk beleid ten aanzien van mailings”, “Het programma van J-Fall wordt op een eerlijke en transparante manier samengesteld”, “Als BP die actief is in het Java ecosysteem moet je een steentje bijdragen aan Open Source projecten”, “Connectie met onderwijsinstellingen is voor ons als bedrijf interessant”

De volgende businesspartners waren aanwezig: Atos, Codesquad, NOVI, Simacan, Luminis, SLTN, Centric, Vijfhart, ABN AMRO, 42.nl, Sogeti, Spacewell, Pivotal, Trivento, Info Support, SDB, First8, OVsoftware, Team Rockstars, JCore, Codeclan, Ordina, Open Value, Group9, Pegasystems, Yucat, Triodos Bank, VX company, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam, Yacht, ASML en de Belastingdienst.

NLJUG Academy

Als NLJUG willen we graag het onderwijs, en dan hebben we het over zowel de organisatie als de student en docent, meer betrekken bij de prachtige community die de NLJUG heet. Daarnaast willen we ook graag verkennen hoe we als vakgroep meer kunnen betekenen voor het onderwijs, die natuurlijk de prachtige uitdaging hebben om de dynamische development wereld te vatten in een onderwijsprogramma. Hier hebben we het afgelopen jaar de eerste stappen in gezet vanuit het initiatief de NLJUG Academy.

Hoe gaaf zou het zijn als we ook studenten en docenten nog meer kennis kunnen laten maken met de wondere wereld van Java en alles daaromheen? Door de NLJUG meer op de radar te krijgen bij studenten en docenten kunnen we het gat tussen onderwijs en hoe Java in de praktijk wordt toegepast verkleinen. Hierdoor weten onze potentiële toekomstige collega’s eerder en beter wat er in hun (toekomstige) wereld speelt, kunnen zich eerder oriënteren op mogelijke kansen in het bedrijfsleven en kunnen docenten makkelijker actuele onderwerpen opnemen in hun lesprogramma!

Om dit voor elkaar te krijgen hebben we naast het concept Business Partners dat we vanuit de NLJUG kennen sinds vorig jaar ook het concept Kennispartner in het leven geroepen.

Vanuit de NLJUG Academy geven we ook gastcolleges bij onze Kennispartners. Ook een keer een gastcollege geven? Laat het weten door een mailtje te sturen naar Bas.knopper@nljug.org