Neelie Kroes heet 200 kinderen welkom bij landelijk programmeer event Devoxx4Kids

Op 20 september vindt op de Universiteit van Amsterdam de landelijke editie van Devoxx4Kids plaats waar kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar kennis kunnen maken met programmeren en robots. Neelie Kroes verwelkomt via een video boodschap op deze dag ruim 200 kinderen die hun eigen game of een robot zullen gaan programmeren. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de UvA, ING, NLJUG en JPoint.

Kinderen en programmeren

Neelie Kroes is als Europees Commissaris belast met de portefeuille Digitale Agenda. De Eurocommissaris pleit er ook voor dat kinderen van jongs af aan op school leren om te programmeren. “Het is fun, het is de nieuwe manier om te schrijven en het is de nieuwe manier om woorden naar anderen te brengen en omgekeerd,” vindt ze. En met de juiste educatie, – wie weet krijgen we binnenkort zo onze ‘eigen’ Steve Jobs of Bill Gates!

Devoxx4Kids

Devoxx4Kids organiseert wereldwijd events met als doel tieners meer creatief te laten zijn met computers en ze kennis te laten maken met programmeren op een manier die leerzaam is en fun! Aan het einde van de dag hebben de deelnemende kinderen hun eigen game ontwikkeld of robot (om)gebouwd.

20 september: Landelijke Devoxx4Kids dag in Amsterdam

Het grootste programmeer event voor kinderen vindt zaterdag 20 september plaats op de Universiteit van Amsterdam. In samenwerking met UvA, ING, NLJUG en JPoint wordt de Devoxx4Kids NL dag georganiseerd en zijn 200 kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar welkom. Op deze dag vliegen er drones rond en zijn er NAO robots aanwezig. Voor de deelnemende kinderen staan laptops klaar om hun eigen game te ontwikkelen of robot te programmeren.

Voor meer informatie: http://www.devoxx4kids.org/nederland/