Kids bouwen games voor 3FM Serious Request

Op 20 december organiseert het Haarlemse internetbedrijf iPROFS een Kids Hackathon waarbij kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar games gaan bouwen in het kader van 3FM Serious Request. Het thema van Serious Request is ‘Hands off our girls’ en rondom dit thema gaan de kids games bouwen waar meisjes uit handen gehouden moeten worden van boeven.

Zij gaan dit doen met de populaire programmeertaal Scratch onder begeleiding van iPROFS vrijwilligers. Hierbij kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Als kosten voor deelname vraagt iPROFS de deelnemers om zich te laten sponsoren door familie, vriendjes, buren, klasgenoten of teamgenoten. Het ingezamelde geld brengen zij mee naar iPROFS die dit verder aanvult tot een mooi totaalbedrag. Dit wordt aan het einde van de dag samen met de deelnemers overhandigd aan de DJ’s in het Glazen Huis of aan de verslaggever ter plekke.

Er zijn 36 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Meer informatie en aanmelden kan via: www.iprofs.nl/3fm.
iPROFS ontwerpt en bouwt internet oplossingen zoals websites en portalen. Eerder dit jaar organiseerde zij ook Devoxx4kids, waarbij kinderen games en robots leerden bouwen.