Energie Gigant kiest Camunda BPM voor verdere digitale transformatie.

De groene energieleverancier Lampiris, onderdeel van Total, kiest voor Camunda BPM om de Belgische mark verder te ontwikkelen en uit te breiden in Frankrijk.

Vorig jaar nam TOTAL, werelds 4e grootste olie- en gasleverancier met takken in 130 landen, Lampris over. Lampiris maakte eerder al gebruik van de Open Source software voor het automatiseren van hun processen. De overname van Total had een grote impact op Lampriss klantenbestand en bracht hun digitale transformatie in een stroomversnelling. Daardoor besloten ze met Camunda BPM verder in zee te gaan.
David Wery, Team lead bij Lampiris: Onze projecten zijn ontwikkeld op basis van open source software en we hebben ook onze eigen state machine gecreëerd. Door de acquisitie wisten we dat we onze processen moeten vernieuwen. Maar we wouden het wiel niet opnieuw uitvinden. Hier bleken Camundas tools en filosofie bleek de ideale oplossing te zijn. De ondersteuning van hun consultants hielp ons de bestaande processen te herzien en bij te sturen en zo de orkestratie naar een professioneel niveau te tillen.
Lampiris gebruikt Camunda voor twee core projecten. Het eerste is het operationeel managen van de expansie in Frankrijk. Van de groei van nieuwe klanten (prospecten) tot het uiteindelijk leveren van energie naar de nieuwe klanten. Bij deze processen zijn honderden interne werknemers betrokken en hebben een invloed op honderdduizenden inwoners in Frankrijk die op zoek zijn naar een nieuwe energieleverancier.
Het tweede project is het stroomlijnen van de relocatie van klanten. Het is van cruciaal belang om onderbroken support te leveren wanneer een bestaande klant verhuist en nieuwe bewoners in het huis intrekken. Met Camunda worden alle stappen van dit zwaar administratief proces voor iedereen zichtbaar en duidelijk gemanaged. Als een klant contact heeft met de klantendienst kan de medewerker de klant sneller helpen doordat hij meteen het hele proces kan overzien. Wat klantenverloop kan vermijden Zegt Wery.
Lampiris bereidt zich voor op verdere expansie en maakt hun services beschikbaar voor de massamarkt door alle processen te digitaliseren. Camunda BPM speelt hierbij een centrale rol door de transformatie zo efficiënt en snel mogelijk te laten verlopen.  
Over Lampiris:
Lampiris is een leverancier van groente energie, gas en elektriciteit en dienstverlening voor verwarming zoals isolatie, hout en pellets, slimme thermostaten,… Lampiris is actief in de Belgische energiemarkt sinds 2005 en is ondertussen de derde grootste leverancier op de consumentenmarkt en levert aan meer dan een miljoen accounts.
Over Camunda:
Camunda is een Duitse softwareontwikkelaar gespecialiseerd in Business Process Management. Door het bieden van een light-weight, open source platform zorgt ze voor een sterkere Business en IT-coördinatie bij bedrijven zoals Sony, Allianz, Generali en Zalando.
Camunda heeft meer dan 70 werknemers en kantoren in Berlijn, San Francisco en Denver.
 De originele versie van dit persbericht kan je terugvinden op: https://camunda.com/news/post.php?id=1510
 Voor meer informatie kan u contact opnemen met:
Darya Niknamian, Content Marketing Manager
Phone +49 30 664 04 09 00
Camunda Services GmbH
Zossener Str. 55 – 10961 Berlin
Germany