Boek Java 9 Modularity verschijnt tijdens de release van Java 9

Het boek ‘Java 9 Modularity’ van de Nederlandse auteurs Sander Mak en Paul Bakker wordt tijdens JavaOne, de grootste Javaconferentie ter wereld, gelanceerd. Tijdens deze conferentie van 1 tot 5 oktober in San Francisco worden de eerste gesigneerde boeken gepresenteerd rondom de release van Java 9. Java 9 is de nieuwste versie van de objectgeoriënteerde programmeertaal Java. Vanaf begin oktober is het boek van Sander Mak en Paul Bakker ook beschikbaar in Nederland.

Java 9 Modularity

Het boek ‘Java 9 Modularity’, dat door O’Reilly Media wordt gepubliceerd, beschrijft hoe software engineers modulaire applicaties kunnen opzetten met het modulesysteem dat in Java 9 geïntroduceerd wordt. De auteurs Sander en Paul beschrijven in dit boek alle ins en outs van dit modulesysteem. Tijdens de JavaOne-conferentie in San Francisco zijn de eerste gesigneerde exemplaren van het boek beschikbaar op de stand van O’Reilly Media. Het is ook al mogelijk om het boek ‘Java 9 Modularity’ online te bestellen.

 

De schrijvers

Sander Mak en Paul Bakker houden zich al jarenlang bezig met het ontwikkelen van modulaire softwareapplicaties. Op basis van hun ervaring als softwarearchitect worden Sander en Paul regelmatig gevraagd als spreker op nationale en internationale conferenties over softwareontwikkeling en –technologie, zoals JavaOne, Devoxx, J-Fall en Luminis DevCon. Begin 2016 zijn ze gestart met het schrijven van ‘Java 9 Modularity’ voor O’Reilly Media. O’Reilly Media is een internationaal erkende uitgever die zich richt op vastleggen en delen van kennis tussen IT-professionals door onder andere het uitgeven van softwareboeken en organiseren van technologieconferenties.

 

Gratis kennissessie 

Op 19 september a.s. organiseert Luminis een gratis kennissessie over Java 9. Luminis’ Sander Mak neemt je mee langs de belangrijkste nieuwe features van Java 9.

Het is mogelijk om geheel kosteloos deel te nemen aan deze kennissessie, de zogeheten ‘Brain Upgrade’. Software engineers leren tijdens deze avondsessie de belangrijkste features van Java 9 en ontvangen daarnaast een gesigneerde versie van het boek ‘Java 9 Modularity’. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Na de lancering van het boek in oktober is er ook een uitgebreide training te volgen over Java 9 bij de Luminis Academy.