10 redenen waarom iedereen Java zou moeten leren

Waarom elke programmeur Java moeten leren?
Heel simpel. Java is populair, het is gemakkelijk te leren, je hebt vele opensource hulpmiddelen en bibliotheken en natuurlijk biedt het een mooie carriere en een vet salaris.

1. Tal van hulpmiddelen om Java te leren

Omdat Java een volwassen programmeertaal is , zijn er tal van middelen die online beschikbaar zijn. Afhankelijk van je behoefte, kun je zoeken naar gratis en betaalde leermiddelen om jezelf te helpen.  

2. Veel kansen op werk

Er is grote vraag naar programmeurs met een gedegen kennis van Java. Met een op grote schaal gebruikte programmeertaal blijft het banen creëren in de tech industrie. Bovendien biedt de populariteit van Android-apps  talloze mogelijkheden voor ontwikkelaars  

3. Het is een objectgeoriënteerde programmeertaal

Deze eigenschap maakt Java een flexibel, modulair systeem en een uitbreidbare programmeertaal.  

4. Java is open source

We houden van vrije en open source software, nietwaar? OpenJDLK is een gratis en open source implementatie van Java-programmeertaal. Omdat het een open source programmeertaal is is het platform onafhankelijk over OS-omgevingen.  

5. Groot aanbod API Java

Een groot aanbod van API Java-programmeertaal kan worden genoemd als een van de belangrijkste redenen voor het succes ervan. Paar het met een brede set van tools ondersteund door open source Java ecosysteem en je hebt zo ongeveer alles wat je nodig hebt tijdens het werken met Java.

6. Krachtige ontwikkeltools

De krachtige IDE's beschikbaar voor Java hebben een belangrijke bijdrage geleverad om Java naar het hoogste niveau te tillen.  Eclipse en Netbeans hebben bijvoorbeeld codering in Java. 

7. Universal gebruik

Java programmeertaal is alomtegenwoordig. Vanwege de stabiliteit en schaalbaarheid, kun je Java vinden op mobiele, desktops, grootschalige toepassingen, enz. Hetzelfde kan ook gezegd worden over Java-programmeurs die gemakkelijk talrijker zijn dan andere professionals. Java wordt ook steeds groter in het domein van het Internet of Things [IoT].

8. Grote steun van de gemeenschap

Met ongeveer 10 miljoen Java-ontwikkelaars verspreid over de hele wereld blijft de Java community blijft groeien. Net als andere open source-technologieën evangileert het de filosofie van het terug te geven aan de maatschappij. Op meerdere online forums zoals bijvoorbeeld StackOverflow zijn experts bereid om nieuwkomers te helpen. In Nederland doet  de nog steeds groeiende community NLJUG haar best om alle Javanen blijven informeren over de nieuwste technieken en toepassingen, middels Java magazine en de verschillende conferenties zoals de Jfall.

9. Java heeft vele toepassingen  in de ‘echte’ wereld

Java wordt gebruikt in de websites zoals Amazon.com, Facebook.com. LinkedIn.com, Bol.com en eBay.com. Java is de taal welke wordt gebruikt in vele Enterprise applicatie-ontwikkelingen, IoT, cloud ontwikkeling, enz  

10. Java is eenvoudig te leren

Laten we dit feit accepteren  – de meesten van leren Java als hun eerste programmeertaal, want het is makkelijk te leren. Met een Engels-achtige syntax kan in een korte tijd al  Java worden aangeleerd waarmee al snel vele nuttige toepassingen gebouwd kunnen gaan worden.