Van het bestuur nr. 5 – 2016

Namens het bestuur van de NLJUG, haar business partners en de sponsors heet ik je van harte welkom op J-Fall 2016. Na maanden van voorbereiding zien we er naar uit om zo’n 1.500 enthousiaste Java-developers te verwelkomen.

Dit jaar is alweer de dertiende editie van J-Fall. Met dank aan onze hoofdsponsor Capgemini en de co-sponsors Rijksoverheid, Quintor, ING en Oracle kun je vandaag weer genieten van een dag boordevol kennis en kunde met sprekers uit de nationale en internationale Java-community. We zijn weer terug in de Cinemec in Ede, zodat je in heerlijke bioscoopstoelen kunt genieten van presentaties op haarscherpe HD-schermen.

Programma

J-Fall is dit jaar groter dan ooit. De programmacommissie heeft hard gewerkt om een programma samen te stellen met maar liefst 8 parallelle tracks met 50 sessies van ruim 60 sprekers uit binnen- en buitenland. Via deze weg wil ik de leden van deze commissie (Johan Janssen, Jeroen van Erp, Eugene Bogaart, Joost den Boer, Martijn Blankestijn, Linda van der Pal en Jorrit van der Ven) dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet! Uiteraard zijn we erg benieuwd naar jouw feedback over het programma. Die kun je direct kwijt via Twitter met hashtag #jfall16, via de evaluatie achteraf en overdag via de J-Fall app. Daarover verderop meer.

Early Bird sessies

Wil je de files voor zijn, verzekerd zijn van een parkeerplek dichtbij en een extra sessie op J-Fall bezoeken? Kom naar de Early Bird sessies. Om 8 uur, nog vóór de openings-keynote, kun je al een sessie bijwonen. We hebben er 5 voor je klaarstaan. Ze zijn vaak goed bezocht, dus wees er op tijd bij.

Hands-on Labs

Parallel aan de presentaties gedurende de dag, zijn er ook een aantal hands-on labs. Hier kun je zelf aan de slag met onderwerpen, zoals Java 9, Spring Web Reactive en een analyse van social media. Om deel te kunnen nemen, heb je een eigen laptop nodig. De begeleiders van de labs helpen je vervolgens snel op weg. Het aantal plekken is zeer beperkt, dus ook hier geldt: zorg dat je op tijd bent.

Ignite sessies

Ze zijn weer terug: 8 korte sessies van 5 minuten, 20 slides, waarbij elke 15 seconden automatisch de volgende slide verschijnt. Vorig jaar waren de Ignite sessies erg leuk en goed bezocht. Het is een aanrader en een leuke manier om je lunchpauze door te brengen.

J-Fall app

In de J-Fall app, gemaakt door de Belastingdienst, kun je onder andere het programma bekijken, je eigen programma samenstellen en een plattegrond van Cinemec vinden. En niet onbelangrijk: je kunt alle sessies beoordelen in de app. Het kost je maar een paar seconden, maar het is voor ons als organisatie een belangrijke terugkoppeling op de kwaliteit van het programma en de sessies. Je vindt de app onder de naam “J-Fall 2016” in de iOS en Android app stores.

Tot slot

J-Fall zou er niet zijn zonder het team bij Reshift, de sponsoren, de programmacommissie, de vrijwilligers, alle sprekers en natuurlijk alle bezoekers. Dankjewel!

Op J-Fall kun je NLJUG bestuursleden herkennen aan onze witte NLJUG-polo’s. Zie je één van ons lopen, schiet ons dan gerust aan voor vragen, feedback of gewoon om een praatje te maken. Rest mij nog om je een fantastische, leuke en vooral leerzame dag toe te wensen!