Van het bestuur nr. 2 – 2016

Een update vanuit het NLJUG bestuur met dit keer een feedback-experiment en de IoT Tech Day 2016.

Feedback

We werken (bijna) altijd met veel plezier aan Java Magazine en ik kijk bij elke editie, die we maken weer uit naar het moment dat ik het eindresultaat voor het eerst in mijn handen heb. Ik vind het mooi dat we in het digitale tijdperk waarin we leven toch nog elke twee maanden iets tastbaars op papier weten te produceren. Een magazine op papier heeft een aantal voordelen ten opzichte van een digitaal magazine of een blog: zo heeft Java Magazine een gegarandeerd bereik van zo’n 4.000 brievenbussen en bereiken we, doordat het blad bij veel bedrijven op de leestafel ligt, ook lezers die ons via digitale kanalen niet zouden vinden. Een ander voordeel: een gedrukt blad “doet” het altijd. Je hoeft je niet druk te maken om haperende internetverbindingen, lege accu’s of waterschade… Oké, waterschade misschien wel, maar dat is een stuk minder vervelend dan wanneer je digitaal zou lezen 😉

Een gedrukt blad heeft echter ook nadelen. Zo is het een stuk lastiger om feedback te krijgen van lezers. Af en toe doen we een onderzoek, maar echt goede data over hoeveel het blad gelezen wordt en hoe de artikelen kwalitatief beoordeeld worden, hebben we niet. Zo heb ik geen idee of deze column, die ik elke editie braaf schrijf, überhaupt gelezen wordt… Daar ben ik eigenlijk best benieuwd naar. Dus: mocht je dit lezen, zou je dan mee willen doen aan een kort feedback-experiment? Het kost je maar een paar seconden: open http://bit.ly/jav-mag en druk op ‘Verzenden’. In de volgende editie van Java Magazine zal ik in deze column de resultaten delen. Ik ben benieuwd!

Uiteraard ben ik ook erg geïnteresseerd in wat meer gedetailleerde feedback over Java Magazine. Wat vind jij van het blad en de artikelen? We hebben in deze editie voor het eerst een artikel in het Engels: wat vind jij daarvan? Wat zou je zelf anders doen? Ik hoor het graag van je via bert.jan.schrijver@nljug.org.

 

IoT Tech Day 2016

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, dat er binnenkort weer de IoT Tech Day 2016 in de Jaarbeurs Utrecht is. Ik zeg “weer”, omdat het de derde keer is dat we dit evenement organiseren (de voorgaande jaren onder de naam IoT Developers Day). Dit jaar hopen we nog meer bezoekers dan voorgaande jaren te verwelkomen en hebben we meer zalen tot onze beschikking. Hierdoor hebben we meer parallelle tracks en vooral meer ruimte voor hands-on labs. We hebben dit jaar weer een mooi programma met een keur aan nationale en internationale sprekers. Het merendeel van de sessies is via een Call for Papers geselecteerd, op ongeveer dezelfde manier als we bij J-Fall werken. Er zijn in totaal 60 voorstellen ingediend, waarvan het merendeel van opvallend goede kwaliteit was. De programmacommissie heeft hard moeten werken om hier een mooi en gebalanceerd programma uit samen te stellen en is daar (al zeg ik het zelf) goed in geslaagd. Johan Janssen, Joep Kokkeler, Michael Teeuw, Jeroen van Erp en Tim Prijn: bedankt voor jullie inspanningen!

 

Tot slot

Rest mij nog om te melden dat we alweer voorzichtig begonnen zijn met de voorbereidingen voor J-Fall 2016. We hebben een aantal nieuwe plannen voor dit jaar… Meer informatie volgt binnenkort.

Wellicht zie ik je op 14 april in Utrecht op de IoT Tech Day 2016. Tot dan!