Van het bestuur – nr. 2 2015

Een update vanuit het NLJUG bestuur met dit keer een blik achter de schermen bij de voorbereidingen voor de Developers Day.

Op 16 april 2015 is het zover: de tweede IoT Developers Day gaat plaatsvinden. De organisatie heeft er ook dit jaar weer alles aan gedaan om de bezoekers een leuke, interessante en leerzame dag te bieden. In deze column neem ik je mee achter de schermen bij de programmacommissie.

 

Programma IoT Developers Day

Eind 2014 zijn we begonnen met het samenstellen van de programmacommissie. Deze bestaat uit een aantal kenners op het gebied van Java, open source, Linux en Internet of Things. In januari 2015 hebben we de eerste stappen richting het programma gezet, waarbij we hebben besloten om dit jaar -net als bij J-Fall- met een ‘Call for Papers’ te gaan werken. Waar vorig jaar sprekers alleen op uitnodiging zijn gekomen, had dit jaar iedereen die het leuk vindt om te spreken de mogelijkheid om een of meerdere voorstellen in te dienen.

Vanuit de programmacommissie hebben we zelf ook een wensenlijst gemaakt van sprekers en onderwerpen die we graag op het programma zouden willen zien. Na een periode van drie maanden waarin we elkaar een aantal keer ontmoet hebben, is er een mooi programma uitgekomen dat voor ieder wat wils bevat. Het programma is samengesteld uit sprekers die op uitnodiging van de programmacommissie komen, een aantal slots voor de sponsoren en voor een belangrijk onderdeel uit de inzendingen op de CfP. We hebben dertig kwalitatief goede inzendingen ontvangen, ondanks dat de CfP maar relatief kort heeft opengestaan. Nadat de CfP gesloten was, heeft de commissie alle inzendingen doorgenomen en beoordeeld met een score van 0 tot 5. Daarbij hebben we gelet op de inhoud, of het past bij het IoT-thema en de ervaring van de sprekers. Bij de laatste meeting van de commissie hadden we de uitdagende taak om daar een goed en samenhangend programma van te maken. Het resultaat kun je elders in dit Java magazine vinden: een aantal keynotes, twintig technische sessies en twee hands-on labs, verzorgd door onder meer een aantal JavaOne Rockstar sprekers en sprekers van Nest en het Eclipse project. Het complete programma vind je terug op www.developersday.nl.

Via deze weg wil ik Jeroen van Erp, Erno de Korte, Johan Janssen en Tim Prijn bedanken voor hun inspanningen voor de programmacommissie en hun bijdrage aan het programma.

En verder

Vanuit het bestuur lopen een aantal nieuwe initiatieven voor dit jaar die het vermelden waard zijn. Zo gaan we dit jaar contact zoeken met een aantal onderwijsinstellingen. Het doel daarvan is om te bekijken of we hogescholen en universiteiten kunnen helpen met het vinden van sprekers voor gastcolleges door ze aan de NLJUG business partners te koppelen. Op die manier kunnen we een bijdrage leveren aan de link tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

De eerste voorbereidingen voor J-Fall zijn gestart en inmiddels staat ook vast dat er dit jaar weer een Masters of Java komt. Sogeti en First8 nemen samen de organisatie op zich voor het evenement dat later dit jaar zal plaatsvinden.

Tot slot kan ik nog melden dat we de criteria en richtlijnen voor het versturen van e-mail vanuit business partners naar NLJUG-leden scherp onder de loep genomen hebben. Deze mailings hebben een duidelijk doel: het informeren van leden over (veelal gratis) events die onze business partners organiseren voor onder andere onze leden. Vanuit het bestuur willen we er zorg voor dragen dat deze mailings uitsluitend relevant en informatief van aard zijn, zodat ze voor leden ook echt meerwaarde bieden.

Ik kijk uit naar de Developers Day en de andere mooie initiatieven die we voor dit jaar op de rol hebben staan. Heb je zelf nog vragen of ideeën? Laat het ons weten via info@nljug.org.