Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Waarom de afstand tussen frontend en backend developers kleiner wordt – De Volksbank

23 October 2019 @ 5:00 pm - 8:00 pm

Wat we doen

De Volksbank Tech Meetup #1: Waarom de afstand tussen frontend en backend developers kleiner wordt.

In de allereerste Tech Meetup van de Volksbank neemt Daniel Wedema, developer bij het Frontend Platform team van de Volksbank, jullie mee in de vraag:

Waarom wordt de afstand tussen frontend en backend developers kleiner?

Programma:
17.00 – 17.30 Inloop met hapjes
17.30 – 17.45 Korte intro Meetup groep en de Volksbank
17.45 – 18.45 Presentatie Daniel Wedema
18.45 – 19.30 Afsluitende netwerkborrel

Over de meetup
Web development heeft zich ontwikkeld tot een community met 2 verschillende kanten: frontend vs. backend. Frontend developers zien backend code vaak als onnodig complex, terwijl backend developers frontend code zien als jungle van hacks en constant veranderende tools.

Toch hebben ze beiden 1 doel: de business tevreden houden. Een grote uitdaging voor elke organisatie, maar bij de Volksbank is deze uitdaging 4x zo groot, aangezien wij een familie van merken zijn met elk een eigen identiteit: ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS.

Door de jaren hebben wij ons gerealiseerd dat de businesswensen van de 4 merken een grote overlap hebben. Hieruit is de multi-brand single-platform strategie geboren. Een essentieel onderdeel van deze strategie is het multi-merk frontend platform.

In deze meetup neemt Daniel je mee in zijn ervaringen bij het opzetten van een Angular frontend platform. Daniel zal de developers in het publiek met live demo’s en coding proberen te overtuigen dat de afstand tussen frontend en backend development door de jaren kleiner is geworden. In de frontend community zijn krachtige programmeertalen, platformen en tooling ontwikkeld waar ook backend developers blij van worden.

Meld je hier aan!

Details

Date:
23 October 2019
Time:
5:00 pm - 8:00 pm
Event Category:

Venue

Pettelaarpark 120
Pettelaarpark 120 's-Hertogenbosch 5216 PT Netherlands + Google Map