Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Serverless architectuur voor het onderwijs & Hoe wij groene vingers kregen door software – Malmberg

6 December 2018 @ 5:30 pm - 9:00 pm

Malmberg nodigt je graag uit voor een leerzame meetup voor iedereen die interesse heeft in serverless architectuur. Tijdens deze meetup zal Edwin Derks ons meenemen in de serverless wereld van het onderwijs en laten Arnout Rijpkema en Rick Slinkman ons zien hoe je groene vingers krijgt van software. We verwelkomen je graag met een hapje en een drankje op donderdag 06 december 2018.

Malmberg is al jaren aan het inzetten op digitalisering van het onderwijs. Een grote stap daarin was migratie van alle soft- en hardware naar de cloud (AWS). Sinds twee jaar zijn we ook Serverless development aan het onderzoeken en toepassen voor bepaalde software oplossingen. Maar wat was de reden hiervoor en hoe is dit verlopen? Waar moet je aan denken bij het bouwen van een Serverless oplossing, maar ook bij het hosten daarvan? Wij delen graag onze ervaringen met jullie en willen graag onze visie geven op Serverless development nu en in de toekomst.

Hoe wij groene vingers kregen door software
(sprekers: Arnout Rijpkema & Rick Slinkman)

Bij Malmberg is men constant op zoek naar innovatie. Met name als het een innovatieve technologie betreft die zijn kwaliteit bewijst. Als developers werken wij graag met deze nieuwe technieken, die we vervolgens bij Malmberg willen toepassen.

In deze sessie leggen wij uit hoe wij een proeftuin hebben opgezet voor innovatieve techniek met daarin microservices, Kubernetes, Lambdas, een Alexa skill en nog veel meer. De proeftuin is in de eerste plaats om onze leidinggevenden te bewijzen hoe goed de innovatie is, maar vooral omdat het gewoon gaaf is!

Agenda
17.30 – 18:00
Inloop + eten

18.00 – 18:15
Introductie door Robert-Jan Noordegraaf

18.15 – 19:00
Serverless architectuur voor het onderwijs

19.00 – 19:15
Korte break

19.15 – 20:00
Hoe wij groene vingers kregen door software

20.00 – 21:00
Borrel

 

Aanmelden

Details

Date:
6 December 2018
Time:
5:30 pm - 9:00 pm
Event Category:
Website:
https://www.meetup.com/nl-NL/malmberg/events/256173539/

Organizer

Malmberg

Leave a Reply