Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kotlin workshop – Quintor

21 November 2018 @ 5:30 pm - 9:00 pm

Ben je de NullPointerExceptions zat? Wil je lambda’s gebruiken, maar je zit vast aan een oude jvm? Wil je niet tot 2022 wachten voordat je coole features op de jvm kan gebruiken? Wil je niet gebonden zijn aan Oracles licentie wijzigingen? Heb je altijd Kotlin willen leren, maar had je nooit de tijd? Dan is dit je kans!

In deze workshop geven we een introductie in de wereld van Kotlin. We beginnen met een korte presentatie, gevolgd door een serie van kleine opdrachten. Door middel van deze opdrachten verkennen we de belangrijkste aspecten van de taal en laten we zien waar men deze kan toepassen.

Programmeer ervaring is een pre. (Het is een introductie in Kotlin, niet in programmeren). Er zal gebruik worden gemaakt van Intellij in combinatie met EduTools. Om mee te kunnen doen aan de workshop moet je de volgende software geïnstalleerd  hebben:

  • Intellij 2018.2.5
  • Intellij plugin: EduTools 2.0
  • Gradle plugin enabled
  • Java JDK 1.8

De workshop wordt gegeven door David Stibbe en Ali Meshkat.

David is sinds 2008 een fulltime Java ontwikkelaar. Hij beperkt zich echter niet tot Java en probeert in zijn vrije uren zoveel mogelijk bij te leren en houdt zich zodanig bezig met bijvoorbeeld Kotlin, Scala, Python,C, Ruby, JavaScript etc. Welke taal er ook maar het beste past bij het hobby project waar hij op dat moment mee bezig is.

Ali heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en is zodanig sinds 2013 fulltime software ontwikkelaar, gespecialiseerd in Java. Uiteraard beperkt hij zich niet enkel tot Java en speelt hij graag met andere talen. Na een tijd volledig met Java gewerkt te hebben kwam hij Kotlin tegen. Toen was hij verkocht. Sindsdien is hij een fervent aanhanger van deze jonge taal.

Meer informatie en aanmelden

Details

Date:
21 November 2018
Time:
5:30 pm - 9:00 pm
Event Category:
Website:
https://www.quintor.nl/event/kotlin-workshop-in-amersfoort/

Organizer

Quintor
Phone
033-8200276
View Organizer Website

Leave a Reply