Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Devoxx4kids – Luminis

9 November 2019 @ 9:00 am - 5:00 pm

Luminis en Viaa organiseren opnieuw Devoxx4kids op 9 november 2019.

Succesvolle Zwolse editie programmeer-event voor kinderen van 10-14 jaar krijgt vervolg.

Op zaterdag 9 november krijgen kinderen van 10-14 jaar opnieuw de kans om aan verschillende soorten programmeersessies deel te nemen tijdens het programmeer/robotica event Devoxx4kids Tijdens deze uitvoering van Devoxx4Kids volgen kinderen interactieve workshops. Leren programmeren lijkt complex doordat er veel verschillende programmeertalen bestaan. Daarom laten de workshops kinderen spelenderwijs leren wat er mogelijk is met computers.

Leren programmeren

Softwareontwikkelaar Luminis en Hogeschool Viaa organiseren opnieuw het Devoxx4kids-event in Zwolle. Kinderen uit de regio zijn opnieuw welkom om te leren programmeren tijdens een Devoxx4Kids-event. Zij worden daarbij ondersteund door workshopleiders van Luminis en krijgen ook begeleiding van Pabo-studenten van de Hogeschool Viaa.

Robots van lego

Het leermateriaal dat wordt gebruikt is ontwikkeld door medewerkers van organisator én softwareontwikkelaar Luminis en gebaseerd op werkvormen, oefeningen en lessen uit de praktijk van de Devoxx4kids-beweging. Ze gaan dit keer aan de slag met robots van lego, bouwen explosies in Minecraft, maken een eigen game en volgen een workshop scratch.

Mooie ervaring

Deze editie van Devoxx4Kids wordt mede mogelijk gemaakt door Hogeschool Viaa. Directeur van de Pabo, Wilfred de Vries vindt het een waardevol evenement: “Als pabo-opleiding van Viaa ondersteunen we opnieuw graag dit event zodat kinderen met techniek, IT en innovatie in aanraking komen. Tegelijkertijd is het ook voor onze pabo-studenten die meehelpen tijdens de dag een mooie ervaring om te zien wat kinderen van deze leeftijd allemaal al hiermee doen en wat zij na een dag met deze materie bezig te zijn geweest kunnen”.

Zwolse editie

Devoxx4Kids is al een aantal keer georganiseerd in het westen en midden van Nederland. Het initiatief wordt ook in Zwolle georganiseerd bij Hogeschool Viaa. De Hogeschool ligt op een centrale plek in de stad en is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto.

Devoxx4kids is een wereldwijde beweging die zich tot doel stelt om kinderen te leren programmeren. Eerder organiseerde Luminis succesvolle edities van Devoxx4kids in Apeldoorn en Enschede.

Bekijk hier een filmpje van een vorige editie.

Aanmelden

Let op: er is beperkt plek beschikbaar. Vol=vol dus wacht niet te lang met aanmelden.

Meld je aan!

Details

Date:
9 November 2019
Time:
9:00 am - 5:00 pm
Event Category:

Venue

Zwolle Viaa
Wethouder Alferinkweg 2
Zwolle, 8012 GA Netherlands

Organizer

Luminis
View Organizer Website