Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Building microservices with Vert.x & Building a self-driving RC car

7 June 2018 @ 5:30 pm - 9:00 pm

Malmberg, a Sanoma Company, nodigt je graag uit voor een gezamenlijke meetup met één van haar preferred partners Jpoint. Onderwerpen van de meetup zijn: microservices ontwikkelen met Vert.x en ontwikkelen van zelfrijdende radiografisch bestuurbare auto’s

RESERVEER MIJN STOEL

17.30h – 18:00h – Inloop + eten

18.00h – 18:15h – Korte introductie Thijs Willems (CTO Malmberg)

18.15h – 19:15h – Bert Jan Schrijver (Building microservices with Vert.X)

19.15h – 19:30h – Korte break

19.30h – 20:30h – Tim van Eijndhoven (Building a self-driving RC car)

20.30h – 21:00h – Borrel

21.00h – Einde

Malmberg kantoor

Magistratenlaan 138

Den-Bosch

Het kantoor van Malmberg, a Sanoma Company, ligt op 5 minuten lopen van het centraal station van Den-Bosch. Kom je met de auto dan biedt de parkeergarage Het Paleiskwartier, gelegen vlak achter het kantoor, voldoende mogelijkheden voor parkeren.

 

Building microservices with Vert.x

Vert.x is een toolkit om reactive applicaties op de JVM te bouwen. Bij de JAX Innovation awards won het de prijs voor “Most Innovative Java Technology”. Vert.x is event driven, non blocking en polyglot, wat het een platform maakt dat bij uitstek geschikt is voor het bouwen van microservices. In deze sessie deel ik de ervaringen en use cases voor Vert.x bij Malmberg, waar we 4 jaar geleden begonnen zijn met het bouwen van reactive web applicaties met Vert.x.

Je leert de onderliggende concepten van Vert.x, waarom we voor Vert.x gekozen hebben, hoe we het gebruiken en de uitdagingen die we zijn tegengekomen. Onderwerpen zijn onder andere de structuur van onze projecten, (micro)services architectuur, het deployment model in combinatie met DevOps, schaalbaarheid, de upgrade van Vert.x versie 2 naar Vert.x versie 3 en de samenwerking met het ontwikkelteam van Vert.x.

Na deze sessie weet je genoeg van Vert.x om gelijk zelf aan de slag te kunnen gaan!

Spreker: Bert Jan Schrijver

Bert Jan is Software Craftsman bij JPoint en CTO bij OpenValue. Hij focust op Java, Continuous Delivery en DevOps. Bert Jan is een Java Champion, Developer Champion, JavaOne Rock Star spreker en is bestuurslid bij NLJUG, de Nederlandse Java User Group. Hij vindt het leuk om zijn ervaring te delen door te spreken op conferenties, te schrijven voor Java magazine en via Devoxx4Kids kinderen te leren programmeren. Bert Jan is gemakkelijk te bereiken op Twitter via @bjschrijver.

 

Building a self-driving RC car

Deze sessie deelt mijn ervaringen met het ombouwen van een kleine, op afstand bestuurbare auto in een autonoom rijdend voertuig. Ik vertel over electronica, sensoren, AI, computer vision en natuurlijk over de software die alles met elkaar verbindt.

Ik neem je mee in de wereld van zelfrijdende auto’s en vergelijk mijn oplossing met het werk dat verzet wordt door de grote jongens zoals Tesla’s ‘autopilot’ en Waymo’s zelf-rijdende auto’s. Ik leg de uitdagingen uit waar je mee te maken krijgt en de dilemma’s die opkomen als je een auto in de echte wereld door software laat besturen.

Spreker: Tim van Eijndhoven

Tim is Software Craftsman bij JPoint met interesse in alles wat met software development te maken heeft. Hij houdt zich vooral bezig met Java, software architectuur, security en open source. Tim vindt het leuk om zijn kennis en ervaring te delen met collega-developers door artikelen te schrijven en te spreken op conferenties. Hij probeert de volgende generaties developers te inspireren door ze te leren programmeren op events zoals Devoxx4Kids.

 

Details

Date:
7 June 2018
Time:
5:30 pm - 9:00 pm
Event Category:
Website:
https://www.meetup.com/nl-NL/Digital-learning-platforms/events/250304492/

Leave a Reply