Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Brain Upgrade: Quantum Computing

2 May 2018 @ 5:30 pm - 8:30 pm

Omschrijving

Knalrode sportauto’s vliegen door de ruimte, de meest verhandelde valuta heeft geen fysiek equivalent, en ‘quantum computing’ ligt om de hoek: de toekomst is nu! Wij kunnen je niet helpen om je auto naar Mars te sturen, maar we kunnen je wel helpen om te begrijpen wat je moet weten over quantum computing.

Bedrijven zoals JP Morgan en Daimler investeren al in quantum computing, Microsoft heeft Q# uitgegeven als experimentele taal voor het programmeren van quantum computing, en IBM geeft de kans aan developers om te “spelen” met echte quantum computers.

In deze Brain upgrade besteden we korte tijd aan de theorie en veel tijd aan het daadwerkelijk werken aan code dat laat zien waar QC goed in is, en hoe het verschilt van zogeheten “classical computing”. Wij willen Microsoft’s Q# gebruiken, waarbij we een krachtige simulator kunnen gebruiken zodat je alle voorbeelden op je eigen computer kunt uitvoeren en deze nieuwe omgeving kunt ontdekken.

We kunnen niet beloven dat we jou in een volleerd quantum programmeerder veranderen, maar je zult een beter idee krijgen over wat het inhoudt en ook over wat het niet inhoudt. Op zijn minst kun je opscheppen over dat je vooraan de quantum-hype stond!

Programma

17:30: Ontvangst met eten en drinken
18:15: Deel 1
19:00: Pauze
19:15: Deel 2
20:00: Einde met borrel

Doelgroep

Mensen die meer willen weten over Quantum Computing en die willen beslissen of ze er iets mee moeten.

Details

Date:
2 May 2018
Time:
5:30 pm - 8:30 pm
Event Category:
Website:
https://academy.luminis.eu/event/brain-upgrade-quantum-computing/#aanmelden

Leave a Reply