Van het bestuur – nr. 6 2014

Een update vanuit het NLJUG bestuur met dit keer een afscheidscolumn door Bert Ertman. Hij neemt na tien jaar afscheid als NLJUG bestuurder. Ook licht hij alvast een klein tipje van de sluier op voor 2015.

Afscheid

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Voor mij is dat laatste nu aangebroken. Na tien jaar onderdeel te hebben uitgemaakt van het NLJUG bestuur heb ik eerder dit jaar besloten om hier een punt achter te zetten. Met pijn in het hart, dat wel. Want het is niet gemakkelijk om iets los te laten waar ik zo lang een onderdeel van heb uitgemaakt. NLJUG gaat me dan ook zeer aan het hart.

In de afgelopen twee jaar hebben we de operationele activiteiten van de NLJUG ondergebracht bij Reshift Digital (NLJUG BV). Hierdoor is er continuïteit in het reilen en zeilen van de NLJUG en worden alle primaire processen door een professioneel bedrijf uitgevoerd. We zijn daarmee niet langer afhankelijk van de vrije tijd van een enkeling. Evenementen, het Java Magazine en tal van andere zaken zijn in de afgelopen jaren herhaalbaar gemaakt. Het huidige team van bestuurders en uitvoerders heeft allemaal meerdere evenementen meegedraaid en er is een routine in de werkzaamheden en activiteiten gekomen. Daarmee is voor mij een natuurlijk moment ontstaan om het stokje over te geven aan een nieuwe gen