Workshop Angular 2 – JDriven

Na twee jaar is het dan eindelijk zover, de release van Angular 2! De in 2014 aangekondigde complete rebuild van het populaire JavaScript framework is in allerlei opzichten verbeterd t.o.v. zijn voorganger AngularJS.

Zo is nu gekozen voor een mobile-first approach, is de performance sterk verbeterd, zijn de best practices uit het verleden meegenomen bij de ontwikkeling van het vernieuwde framework en zijn er tal van andere nieuwe features gerealiseerd.

Denk hierbij aan server-side rendering, ahead-of-time compilation, uni-directional data flow, data streams d.m.v. observables, etc..

Angular 2 is gebaseerd op de programmeertaal TypeScript, een superset van JavaScript. TypeScript biedt mogelijkheden voor static typing en object-oriented programming. Hierdoor zullen o.a. Java developers zich snel bekend voelen met de syntax van TypeScript en Angular 2.

We beginnen deze sessie met een presentatie waarin we de basis leggen om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Tijdens de workshop maak je, aan de hand van een interessante case, uitgebreid kennis met Angular 2 en TypeScript.

Leave a Reply