Web-scale IT – Quintor

13 mei 2014 organiseert Quintor een University sessie over Web-scale IT. Web-scale IT is het toepassen van software architecturen die zijn ontwikkeld voor grote internetsites zoals Google, Amazon, Rackspace, Twitter, Netflix en WhatsApp. Als Quintor zien we de ontwikkeling dat Web-scale IT steeds vaker wordt toegepast binnen enterprise architecturen.

Kenmerkend voor deze architecturen is high-performance, big-data, hoge beschikbaarheid en het toepassen van cluster / cloud technologie.

In deze sessie leggen we uit wat de term Web-scale IT inhoudt. We bespreken een aantal high-performance websites en lichten toe hoe en waar technologieën zoals Cassandra, HBase, OpenStack, Hadoop, CQRS en Vitess worden toegepast.

Daarnaast gaan we in op de impact op client technologie, infrastructuren, ontwikkelmethodieken en deployment-strategieën.

We zien een enorme diversiteit aan toepassingsmogelijkheden, ook binnen een enterprise architectuur. Web-scale IT vraagstukken zijn sterk afhankelijk van de uitdaging. Elk probleem vraagt om een eigen aanpak en architectuur. In het tweede deel van de sessie benoemen we daarom de diverse strategieën en bijbehorende technologieën.

Programma
17:30 Ontvangst
18:00 Eten
19:00 Web-scale IT toepassingen in de praktijk
20:00 Web-scale IT architecturen
20:30 Toepassingsstrategie binnen een enterprise architectuur
21:00 Borrel

Locatie
Het Vechthuis
Jagerskade 13
3552 TL Utrecht

Voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

 

Leave a Reply