Test Driven Development training van VX Company

Organisaties zien de hoge ontwikkelsnelheid waarmee teams van start gaan vaak snel afnemen. Het is een bekend fenomeen dat, naarmate een product langer meegaat, het steeds moeilijker is om het te onderhouden. De stabiliteit neemt af en nieuwe aanpassingen worden steeds lastiger. Als developer ben je verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van het product. Terwijl er van je gevraagd wordt om continu snelheid te houden, word je tegelijkertijd gevraagd het product in onderhoudbare staat te brengen en te houden. Tijdens deze training leer je op een iteratieve manier te ontwikkelen, waarbij een schoon en onderhoudbaar systeem als uitgangspunt wordt genomen.

ACTIE: Nu 50% korting op de Test Driven Development (TDD) training van 26 tot en met 28 juni 2017!

Start met Test Driven Development

Test Driven Development (TDD) is een manier van ontwikkelen, waarbij je in korte cycli van maximaal vijf minuten itereert door drie fasen. Door de (unit-)testen vooraf te schrijven, word je geholpen om uit te gaan van het gewenste resultaat. Daarna zorgt de minimale implementatie ervoor dat er geen overbodige code wordt geschreven. Tot slot brengt de refactorstap de codebase terug in de optimale staat.

Wat leer je tijdens deze training?

Je verkent al coderend de principes en praktijk van TDD. Ondertussen gaan we ook diep in op de kwaliteit van de code. Wat kenmerkt goede code, waaraan herken je zwakke constructies en hoe kom je veilig en snel van het laatste naar het eerste. Van naamgeving tot duplicatie; je wordt continu uitgedaagd om betere code op te leveren. Onderdelen die onder andere aan de orde komen zijn:

  • Opzetten en schrijven van unittesten volgens het FIRST-principe,
  • Testgedreven ontwikkelen via red-green-refactor.
  • Modularisering van code volgens de SOLID-principes.
  • Code smells en refactoring van code.
  • Emergent design.

Na deze training kun je:

  • Goede tests schrijven voor code: leesbaar, onderhoudbaar en snel.
  • Code testen in isolatie, met behulp van mocks.
  • Test-gedreven ontwikkelen volgens de red-green-refactor cyclus.
  • Redeneren over codekwaliteit in termen van onderhoudbaarheid, uitbreidbaarheid en correctheid.
  • Kwaliteit continu verhogen door snel en veilig refactors toe te passen.

Geslaagd!

We sluiten de training op de derde dag af met een schriftelijk iSQI (International Software Quality Institute) examen. Je ontvangt vervolgens een iSQI certificaat.

Voorwaarden

Tijdens deze training gebruiken we Java als voertaal, maar je bent vrij om implementaties in een andere taal op te leveren. Vanwege het hands-on karakter van de training, is het belangrijk dat je de basisvaardigheden van programmeren onder de knie hebt. Ervaring met unit-testen raden we aan, maar hoeft niet. Zowel groepen als individuen kunnen zich inschrijven voor het programma.

Leave a Reply