NLJUG University Sessie: Internet of Things – powered by iPROFS

Internet of Things kent vele definities, maar in 1999 wist de bedenker van de term het al: "The first version of the Internet was about data created by people, while the next version is about data created by things." Op 23 september organiseert iPROFS een University sessie over IoT en wij nodigen jou hiervoor uit.

Programma

18:00 – 19:00 Eten
19:00 – 19:45 Presentatie Internet of Things
20:00 – 21:00 Presentatie iBeacons
21:00 – 22:00 Borrel

Eventbrite - NLJUG University Sessie: Internet of Things - powered by iPROFS

Internet of Things

Tijdens deze avond wordt, naast de technische aspecten waaronder Java, het IoT ook vanuit een maatschappelijk standpunt benaderd. Wat is de invloed van IoT op onze samenleving en hoe kijken wij naar een verschuiving van de machtsverhoudingen tussen mens en machine?

iBeacons

ok is er een introductie over iBeacons, een van de vele schakels in IoT, de integratie ervan met Java backends en tot slot een demo met een Android app en een aantal beacons. Wil jij meer weten over de evolutie van IoT, trends, ethische aspecten, protocollen, big-data, opslag en adressering? Meld je dan aan voor deze University sessie!

Spreker

Joffrey Lambregs is sinds 2008 werkzaam als Software Architect bij iPROFS. Hij werkt momenteel aan een groot IoT project in de logistieke wereld waar big-data, embedded devices en mobiele communicatie samenkomen.

?Eventbrite - NLJUG University Sessie: Internet of Things - powered by iPROFS

Leave a Reply