Masterclass Java: clean code en craftsmanship – Ordina

Een goede software ontwikkelaar onderscheidt zich niet alleen in het bouwen van functionele code. Code kwaliteit is ook belangrijk. Code die makkelijk te begrijpen, onderhouden en uit te breiden is, noemen we Clean Code.

Denk jij geregeld aan wanneer je ‘if’ constructies moet gebruiken of bijvoorbeeld inheritance? Vraag jij je ook af hoe lang jouw klassen en methoden zouden moeten zijn? Door deze vragen aan jezelf te stellen maak je de code niet alleen robuuster, maar schrijf je ook code die voor je collega’s of medestudenten te lezen is. Ook andere professionals dan ontwikkelaars kunnen aan de hand van de code opmaken wat het doet.

Gedreven ontwikkelaars lossen code Kata’s op om zichzelf te blijven trainen. Kata’s zijn stukjes code die geschreven of herschreven moeten worden aan de hand van bepaalde regels. Goede ontwikkelaars refactoren ook continu. Refactoring is het design van je code verbeteren, waarbij de code blijft werken.

Een echte software ontwikkelaar onderscheidt zich dus niet alleen door de functionele code die hij / zij bouwt, maar ook door de manier van code schrijven. Op woensdag 14 oktober geven we een Masterclass Java voor studenten. Kom een kijkje nemen in de keuken van onze ontwikkelaars en doe mee aan de Masterclass die verder gaat dan alleen techniek! De Masterclass vindt plaats op het hoofdkantoor van Ordina, aan de Ringwade 1 in Nieuwegein.

Je kunt je inschrijven via de inschrijfbutton. We willen je vragen om een laptop mee te nemen, zodat je zelf meteen mee kan oefenen.

Programma 

16.00 – 17.30 uur: Refactoring en Code Kata demonstraties

17.30 – 18.30 uur: Hapje eten met elkaar

18.30 – 20.00 uur: Workshop waarin je zelf aan de slag gaat

Vanaf 20.00 uur: Afsluiting en borrel

Leave a Reply