Java 8 Meetup: Java 8 in real life, without inferno

De afgelopen jaren zijn er veel sessies georganiseerd over Java 8 en wat er allemaal mogelijk is op het gebied van Functional Programming (FP). Met FP werd een aantal nieuwe concepten toegevoegd, zoals Optionals en Streams. En de functionele mogelijkheden zorgden voor hernieuwde belangstelling voor het Immutable Objects pattern. Maar hoe pakt Java 8 in de praktijk nu echt uit? VX Company organiseert op dinsdag 20 oktober 2015 de meetup ‘Java 8 in real life, without inferno’. In een avond nemen VX’ers Bart Kummel en Marc Riesewijk je mee in hun ervaringen met Java 8 en migreren zij ter plekke een Java applicatie naar Java 8.

Het programma: ervaringen met Java 8 en live coding experience
Wat kun je zoal verwachten? Het programma bestaat uit twee onderdelen. Bart en Marc starten met het delen van hun ervaringen die zij hebben opgedaan tijdens een bijzonder Java 8 project bij een van onze klanten. Ze bespreken een aantal onderwerpen:

Kan je NullPointerExceptions echt uitbannen met Optionals?

Kan Hibernate eigenlijk wel omgaan met Immutable Objects?

Zijn al die streams en lambda expressies leesbaar?

En hebben we nog mocks nodig om functionele code te unit-testen?

Ze vervolgen het programma met een live coding experience. Regelmatig hebben we te maken met bestaande Java applicaties. Hoe kunnen we daar Java 8 concepten in toepassen? Het lijkt eenvoudig: even je applicatie migreren naar Java 8. Maar bij deze versieovergang is het toch wat ingewikkelder. Tijdens de live coding experience dalen Bart en Marc af in de dependency hell. Runtime errors, refactoring, compiler bugs, niets blijft ons bespaard. Maar ze zullen alle problemen trotseren en weer opklimmen uit de krochten van dit inferno, om uiteindelijk wijzer en sterker terug te keren met een prachtige Java 8 applicatie!

De meetup vindt plaats bij VX Company in Baarn en de deelname is gratis. Er zijn maximaal 35 plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via www.vxcompany.com/java-8-meetup. De meetup start om 18.30 uur en eindigt om 20.30 uur. Tussen 17.30 en 18.30 uur staat er een heerlijk buffet klaar. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Heb je vragen? Stel ze dan gerust aan Marit Holdinga via telefoon: 035 539 09 79 of e-mail: mholdinga@vxcompany.com.
Graag tot 20 oktober!

 

Leave a Reply