Groovy & Grails bootcamp – Luminis Arnhem

Op de JVM is inmiddels geen gebrek aan manieren om een webapplicatie te maken: van Struts en Wicket tot GWT en Spring. Maar waarom zou je nog een webapplicatie met Java bouwen, veel tijd steken in het schrijven en onderhouden van XML-configuratie files, en voor de zoveelste keer dezelfde plumbing code schrijven, terwijl je gebruik kunt maken van Groovy & Grails en in veel kortere tijd en met veel meer plezier een webapplicatie bouwen die nog steeds gewoon in Tomcat draait? Waarschijnlijk maar één reden: je hebt nog nooit de tijd of gelegenheid gevonden je er in te verdiepen. Dit is je kans!

Woensdag 23 april 2014 staat in het teken van de taal Groovy, en zijn dynamische en functionele aspecten. We laten zien waarom Grails ook wel "a better Java" genoemd wordt: van de scripting-features en eenvoudiger syntax, tot gedrag dat je in een dynamische taal verwacht en productiviteit verhogen. Gewapend met deze nieuwe kennis kijken we naar hoe deze gebruikt worden in Grails, welke concepten we in het framework aantreffen, en laten zien hoe je ze samenvoegt om snel tot een applicatie te komen.

Op woensdag 14 mei 2014 gaan we in op het ontwikkelen en onderhouden van een Grails-applicatie. We kijken in meer detail naar de beschikbare tools, laten zien hoe je kwaliteit waarborgt met unit- en integratietests, gaan in op de aansluiting van het framework met geautomatiseerde build-omgevingen, en delen de door ons verzamelde best practices.

Op beide avonden zijn onze Grails-experts aanwezig, dus je kunt ze het hemd van het lijf vragen!

Leave a Reply