Devoxx4kidsNL – JPoint

Kinderen en Techniek!

In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Devoxx organiseert JPoint op zaterdag 8 juni a.s. de Nederlandse versie van Devoxx4Kids. Een volle dag waarop kinderen plezier kunnen maken met het programmeren van Lego mindstorms en hun geheel eigen game kunnen hacken met Scratch. Met Arduino's wordt programmeren gecombineerd met elektrotechniek en worden er door de kinderen zelf robots gebouwd! Kortom, een te gekke en niet te missen dag in het teken van kinderen en techniek.

De kinderen (10 t/m 14 jaar) leren in groepjes van 2 en in sessies van 1,5 uur spelenderwijs via de laptop een LEGO-robot te laten bewegen, een eigen game te ontwikkelen en bouwen en programmeren een eigen muziek-instrument met licht en beweging. Het uiteindelijk doel is om de kinderen net zo enthousiast te maken over techniek als wij dat zijn. Dit alles gebeurt onder begeleiding van studenten van de UvA en medewerkers van JPoint.

Kosten
De UvA en JPoint nemen alle kosten van deze dag voor hun rekening.

Inschrijven
Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op Devoxx4KidsNL.
Er zijn maximaal 36 plaatsen beschikbaar, wanneer dit aantal bereikt is zal de inschrijving gesloten worden. Per kind kan er maximaal één ouder meekomen, maar ouders zijn kijkers, dus met de handen op de rug ;-).

Vragen
Voor vragen kan je contact opnemen met Edwin Damen van JPoint via devoxx4kids@jpoint.nl
of 06-10986464.

Groeten,
Team JPoint

Leave a Reply