Devoxx4Kids – JPoint & ING

In samenwerking met ING en de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseert JPoint op zaterdag 20 september a.s. weer een te gekke Devoxx4Kids dag. Een dag waarop kinderen (in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar) in groepjes van twee en in sessies van 1,5 uur spelenderwijs leren om via de laptop een eigen game te maken of aan te passen en een Robot te hacken. Ze kunnen plezier maken door hun geheel eigen game te hacken met Scratch. Met Lego Mindstorms kunnen ze robots programmeren en een kunstje laten doen en met Minecraft het populaire spel uitbreiden waarbij hun fantasie de limiet is!

Fun stuff
Ook zijn er tijdens het evenement een aantal NAO robots aanwezig en vliegt er een Drone rond. Kortom, een te gekke en niet te missen dag in het teken van kinderen en techniek! Het uiteindelijke doel van de Devoxx4Kids dag is om kinderen net zo enthousiast te maken over techniek als wij dat zijn.

Vol = vol
Deze keer hebben we ruimte voor maar liefst 200 kinderen!! Maar desondanks verwachten we nog steeds dat het maximale aantal inschrijvingen snel zal zijn bereikt; dus wil uw kind graag meedoen, schrijf hem of haar dan snel in want: vol=vol.

Kosten
ING, JPoint en de UvA nemen alle kosten van deze dag voor hun rekening.

Inschrijven
Hier kunt u uw kind inschrijven voor deze niet te missen dag.

'Kids only'
De kinderen worden tijdens het evenement begeleid door medewerkers van JPoint, studenten van de UvA en een aantal andere vrijwilligers. Omdat we weten dat ouders er graag bij willen zijn, en wij dat niet willen, wordt er voor ouders die dat willen naar een alternatief programma gekeken. Daarnaast is er voor de ouders een aparte ruimte beschikbaar met koffie/thee, Wifi en voldoende zitplaatsen.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met Edwin Damen van JPoint:
devoxx4kids@jpoint.nl of 06-10986464. 

Leave a Reply