Cloud Native applicaties ontwikkelen met Spring – JDriven

Het ontwikkelen van Cloud Native applicaties kan worden gezien als een moderne variant van het ontwikkelen van gedistribueerde systemen. Bij de correcte implementatie van gedistribueerde systemen komt veel kijken en neemt de complexiteit snel toe. Door het toepassen van Spring Cloud kun je relatief snel services en applicaties opzetten die rekening houden met de complexiteit maar de bijbehorende boilerplate code voorkomen.

Spring Cloud biedt je als developer de tools om snel veel voorkomende patronen in moderne gedistribueerde systemen te herkennen en implementeren. Denk hierbij aan configuration management, service discovery, circuit breakers, intelligent routing, micro-proxy, control bus, one-time tokens, global locks, leadership election, distributed sessions en cluster state.

De ontwikkelde services en applicaties zullen goed werken in elke omgeving, waaronder jouw laptop, traditionele data centers, container based oplossing o.a. Docker en platformen zoals Cloud Foundry en AWS.

In deze sessie gaan we kennismaken met Spring Cloud. Welke problemen lost het voor je op en hoe kan je het inzetten voor jouw services en applicaties. We gaan ook dieper in op de implementatie van een aantal patronen binnen Spring Cloud door een bestaande applicatie te refactoren en geschikt te maken voor een gedistribueerde cloud omgeving.

Onderwerpen die we behandelen:

Leave a Reply