Boekpresentatie Gradle Dependency Management – JDriven

Met trots nodigen we je uit om op woensdagavond 12 augustus vanaf 17:30 de presentatie bij te wonen van het nieuwe boek van onze JDriven collega Hubert Klein Ikkink (Mr.Haki). Na zijn succesvolle boek "Gradle Effective Implementation Guide" is Hubert gevraagd om een vervolg te schrijven op het eerste boek met de titel "Gradle Dependency Management".

Tijdens deze sessie zal Hubert een presentatie, inclusief live coding, geven over de toepassing van Gradle op basis van zijn nieuwe boek. Daarnaast is ruime gelegenheid voor vragen, discussie en hetvoorleggen van je eigen praktijk cases.

Gradle

Gradle is de nieuwe generatie tool voor het automatiseren van het build process. De laatste jaren is Gradle aan een stevige opmars bezig en wordt het onder andere als build tool ingezet voor een groot aantal open source projecten.

Build automation is erg belangrijk voor een project. Het bouwen van software moet eenduidig en geautomatiseerd gebeuren. De build tool die we hiervoor moeten gebruiken moet eenvoudig, maar ook flexibel zijn.

Meer over het "Gradle Dependency Management" boek

Hubert beschrijft in zijn tweede boek "Gradle Dependency Management" hoe je dependencies voor een Java-gebaseerd project configureert in Gradle. Hij legt, op een heldere manier, uit hoe je output van een project kan publiceren naar verschillende repositories zoals Maven en Ivy.

In het boek beschrijft Hubert het proces dat de dependencies bepaalt en hoe je de download kan configureren in Gradle aan de hand van veel code voorbeelden.

Bij deze nodigen wij jou en/of een van je directe collega’s/medewerkers graag uit om de presentatie bij te wonen en je een gesigneerd exemplaar te overhandigen.

Uiteraard zorgen wij voor een hapje en drankje.

Leave a Reply