Blockchain moeilijk? Welnee! Hyperledger voor Java ontwikkelaars… – Get There

Vroeg of laat krijgt iedereen er -direct of indirect- een keer mee te maken. De Blockchain. Steeds meer organisaties maken gebruik van deze technologie in hun toepassingen.

Daarbij komen verschillende vragen naar boven. Wat is het type toepassingen waarin je Blockchain technologie goed kunt gebruiken? Hoe maak je als ontwikkelaar nou snel en handig gebruik van de Blockchain? Hoe werkt dat onder de motorkap? Wat zijn de valkuilen waar je als ontwikkelaar tegenaan kunt lopen?

In deze sessie verkennen we hoe met het Hyperledger framework snel blockchain toepassingen kunnen worden gerealiseerd. We starten met presentaties waarin we een overzicht van toepassingsgebieden van Blockchain en een overzicht van de architectuur en technologie achter Blockchain geven. Van daar uit werken we toe naar een hands-on gedeelte waarin we een aantal voorbeeld toepassingen analyseren en -als de tijd dat toestaat- je je eigen eerste blockchain toepassing met Hyperledger kunt realiseren.

Ontmoet collega Java engineers die ook meer willen weten van deze technologie, doe nieuwe ideeën op voor handige toepassingen en geniet ondertussen ook van het lekkere eten en de drankjes…

Voor wie interessant?

Voor alle Java ontwikkelaars met enkele jaren ervaring die overwegen gebruik te maken van blockchaintechnologie als onderdeel van businessapplicaties.

Wat heb je nodig?

Een laptop met internet toegang

Programma

16.45 – 17.00    Inloop en ontvangst
17.00 – 17.45    Blockchain Fundamentals & Applications
17.45 – 18.30    Blockchain Technology Buildingblocks
18.30 – 19.00    Pauze (Diner)
19.00 – 19.45    Hands-on: Chain yourselves!
19.45 – 20:00    Borrel

Wanneer en waar?

Donderdag 20 september 17:00 uur, Atoomclub Utrecht, Atoomweg 50, 3542 AB Utrecht

Aanmelden

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je daarom snel aan!

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Elise van der Horst, 06-51043363 of elise.vanderhorst@getthere.nl

Aanmelden