Blockchain, Bitcoin en Wallets Key Management

In een praktische sessie gaan Henk en Bas in op het Blockchain mechanisme en hoe je privé sleutels het best kunt beheren.
Eerst starten zij met een korte samenvatting over Blockchain en Bitcoin. Het hoe en wat in het kort. Deze opfrissessie duurt maar een half uurtje dus goed opletten!  Blockchain heeft het internet nodig en werkt samen met het Web. Voor Developers betekent dit kansen; kansen aan zowel de front-end als de back-end zijde van websystemen of mobiele apps. Blockchain is eigenlijk een toevallige ontdekking, wel een ontdekking zo groot als het internet zelf. De Bitcoin kennen we allemaal en is het bekendste voorbeeld waarin de Blockchain technologie gebruikt wordt, het kan ook voor andere zaken dan cryptovaluta worden toegepast. Grote banken, verzekeraars en telecombedrijven beginnen de waarde van Blockchain technologie inmiddels in te zien. Dit is een ontwikkeling die je als IT’er niet mag missen!

Het kopen (of minen) van Bitcoins is pas stap één, wat doe je als je er eentje hebt? Waar bewaar je deze crytp currency zoals een Bitcoin? Dit kun je doen in een daarvoor aangelegde Wallet, en wat als je ethereum wil transfereren? Deze hoofdvragen worden in het tweede deel van de sessie uitgebreid behandeld. We dachten zonder banken te kunnen, wellicht hebben we die nu toch nodig. Wees gerust, je gaat in ieder geval met een gerust gesteld hart weer naar huis.

Henk van Cann

Henk van Cann heeft zich de afgelopen jaren in de Blockchain technologie verdiept.
Sinds januari 2016 is ook zijn bedrijf 2Value volledig gefocust op Blockchain toepassingen voor vraagstukken waar e-identity een rol speelt (je digitale 'ik'). Daarnaast is hij co-founder van Blockchain Workspace: trainingen en proof of concepts. 

Bas Wisselink

Bas Wisselink is sinds 2013 intensief bezig in de blockchain wereld. Met zijn achtergrond in creativiteit, werken met gedecentraliseerde online groepen en een kennis van het verschil tussen hype en product, heeft hij zich een positie verworven als een blockchain expert die zijn voeten stevig op de grond heeft. Hij is oprichter van de Nxt Foundation, Managing Director van Jelurida B.V. dat de Nxt blockchain software maakt en medeoprichter van Blockchain Workspace.

Bas richt zich op blockchain als bruikbare tool, los van hype en voorkeur: wat willen we oplossen en welke gereedschappen kunnen de verschillende blockchains hiervoor bieden? Daarnaast geeft Bas, met zijn jarenlange directe ervaring, inzicht in hoe blockchains ontstaan zijn, de visie en hoe de communities erachter functioneren.  Bas is een pragmatisch maar begeesterd spreker die actief zoekt naar raakvlakken tussen de technologie en de realiteit.

Programma

18:00 – 18:30 uur Inloop + dinerbuffet
18:30 – 19:00 uur Blockchain en Bitcoin in een half uur!
19.00 – 19.15 uur Korte Pauze
19.15 – 20.30 uur Wallets Key Management
20:30 uur             Borrel

Wanneer?

Donderdag 23 maart

Waar?

Hoofdkantoor iSense ICT Professionals
Zuidelijk Halfrond 11
2801 DD Gouda

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Events via telefoonnummer 0182-692020.

Wat?

Crypto Valuta, Wallets, Transacties, Mechanisme 
  
Klik hier om je in te schrijven!

 

 

 

Leave a Reply