Triodos Bank

Adres
Utrechtseweg 44
3704 HD Zeist
Nederland


website: https://www.triodos.nl/
categorieën: Bank

Volg je hart. Gebruik je hoofd. Triodos Bank.

Triodos Bank is een van de duurzaamste banken ter wereld. Geld zet altijd iets in beweging. Bij Triodos Bank laten wij met ruim 1.250 collega’s geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Vanuit die missie financieren wij al meer dan 35 jaar bedrijven, instellingen en projecten die een positieve verandering teweegbrengen op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. Daar worden we toe in staat gesteld door meer dan 625.000 spaarders en beleggers die kiezen voor een eerlijke, duurzame en menswaardige samenleving.

De bedrijfscultuur van Triodos Bank is open en transparant. Net als onze benadering van bankieren.  Medewerkers worden betrokken bij de missie van de organisatie en we stimuleren onderlinge samenwerking binnen en tussen afdelingen.

Alle medewerkers nemen deel aan een wekelijkse vergadering en alle nieuwe medewerkers krijgen een uitgebreide kennismaking met het werk van de bank. Er zijn bijeenkomsten tijdens de lunchpauze of na werktijd, waarbij alle medewerkers de gelegenheid hebben om diverse onderwerpen te bespreken of om naar een presentatie van een gastspreker te luisteren. Dergelijke bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk en alle deelnemers mogen voorstellen voor discussieonderwerpen indienen.

Ontwikkel jezelf: maatwerkopleidingen en Triodos Academy

Triodos Bank is voor het verwezenlijken van haar missie afhankelijk van de persoonlijke ontwikkeling van elke medewerker. Opleiding en scholing spelen daarom een zeer belangrijke rol in ons personeelsbeleid. Ons opleidingsprogramma voorziet in zowel individuele lessen als groepsbijeenkomsten. We bieden gespecialiseerde cursussen aan die gericht zijn op het ontwikkelen van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Triodos Academy

We hebben onze eigen Triodos Academy opgericht, waar cursussen en seminars worden gegeven voor managementontwikkeling en visionair leiderschap, plus seminars voor medewerkers over de kernwaarden van de bank. Elke medewerker is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling, waarbij zijn of haar manager en de HR-afdeling een ondersteunende en begeleidende rol spelen.

 

Blogs

Waarom Triodos Bank – medewerkers aan het woord:

Ronald – Java Developer:

Ronald

Al een aantal jaar ben ik klant van Triodos Bank. Ik houd van softwareontwikkeling, en van technologie. In de jaren voordat ik van baan wisselde, begon ik twijfels te krijgen over de gevolgen van technologische vooruitgang, en in het bijzonder over of deze vooruitgang ten goede komt aan de meest kwetsbare van onze medemensen en aan de planeet – of dat het dezen kwaad doet. Voor mij was dit de reden om bij Triodos te solliciteren. Het dagelijks werk is grofweg hetzelfde, maar het zijn de waarden van het bedrijf die me trokken in deze baan.

De waarden van de bank zijn ingebed in het hart van het bedrijf. Bijvoorbeeld de ethische voorwaarden in het zakendoen waaraan moet worden voldaan voordat geld geleend kan worden van Triodos Bank, waren indrukwekkend om in detail te zien. Ook in de werkomgeving zijn deze waarden te ervaren. Er is gratis biologisch fruit voor tijdens de pauzes. Zelfs het gebouw zelf is interessant. Muren bedekt met leemstuc, speciale duurzame vloerbedekking, en regenwatertoiletten. Dan de ‘Monday Morning Meeting’, elke maandag een half uur met alle medewerkers, betreffend een specifiek onderwerp dat onder de aandacht gebracht moet worden of dat iedereen aangaat. Dit kan bijvoorbeeld een praktijkverhaal zijn over een klant, iets in het personeelsproces, of het jaarverslag. Verder is er om de zoveel weken een lunchbijeenkomst met vaak erg interessante sprekers van over de hele wereld.

Andere positieve verassingen voor mij zijn het werken in een SCRUM-team, het delen van verantwoordelijkheid, en de duidelijke functiescheiding. Bijna alle verantwoordelijkheden worden gedeeld over het team, niet op de schouders van een enkel persoon. Een ‘product owner’ die de moeilijke beslissingen maakt van het prioriteren, een tester die het testwerk doet, zodat ik me kan focussen op waar ik goed in ben – het ontwikkelen van software.

Hoewel ik goed ben in ontwikkelen, ben ik niet zo goed in prioriteren. Ik was gewend groeiende todo-lijstjes te maken en (te) veel verantwoordelijkheden op me te nemen. Nu is dat bijna onmogelijk omdat het team samen beslist en we een gedeeld werkbakje hebben betreft zowel het lopende als het geplande werk. En als ik al verleid zou worden om te hard te werken, dan word ik wel gedwongen door mijn collega’s om tafelvoetbal te spelen. 😉 Dit alles schept ruimte voor productieve en stressarme werkuren. Mijn collega’s zijn vriendelijk en open voor initiatief. De afdeling is vrij plat; specifieke kennis van mijn eerdere baan werd verwelkomd. Alles bij elkaar is Triodos Bank een uitstekende match voor zowel mijn waarden als mijn ‘persoonlijke grillen’, en tegelijkertijd een plek om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

 

Martijn – Java Developer / Component architect:

Martijn

Ik ben in 2004 als gedetacheerde begonnen bij Triodos Bank. Ik voelde me hier al meteen op mijn plek, maar na een jaar of vier haalde het bedrijf waar ik destijds voor werkte steeds meer medewerkers terug uit de detachering om aan een eigen product (een administratiepakket voor verzekeraars) te werken. En pas toen ik daar een tijdje zat, merkte ik dat ik de voldoening in mijn werk niet alleen haal uit het schrijven van mooie code of het maken van een mooi ontwerp, maar dat het voor mij heel belangrijk is dat de software die ik ontwikkel ook voor iets goeds gebruikt wordt. En daarom ben ik na ongeveer een jaar in dienst getreden bij Triodos Bank, waar ik kan bijdragen aan een betere wereld door te doen wat ik het beste kan: software ontwikkelen.

Ik loop dus al een tijdje rond hier, maar het verveelt nog steeds niet. Triodos Bank groeit al jaren hard en blijft dat voorlopig doen. En ja, we zijn een bank dus we hebben te maken met allerlei regelgeving en procedures, en we hebben niet de flexibiliteit van een start-up, maar we blijven wel bij. Dus als er bijvoorbeeld een nieuwe Java versie uitkomt, dan gaan we die gebruiken. En dan bedoel ik niet alleen zorgen dat onze applicaties er mee overweg kunnen, maar ook echt de nieuwe features gebruiken. En we hebben natuurlijk onze legacy (we zijn tenslotte in 2003 begonnen met onze huidige codebase), maar we hebben en nemen de ruimte om dingen te verbeteren waar we vinden dat dat nodig is. En dat is mogelijk, om dat al onze core applicaties (waaronder relatiebeheer, rekeningadministratie, betalingsverkeer, internetbankieren, mobiele app, afhandeling van real-time pinpasverzoeken en nog veel meer) door onszelf gebouwd en onderhouden worden.

Natuurlijk hoort bij groei ook groeipijn. Binnen onze afdeling Software Solutions hebben we de nodige uitdagingen. Bijvoorbeeld: hoe organiseren we het werk van twaalf scrumteams in één codebase? Hoe vervangen we onze verouderde frontend van de mobiele app en internetbankieren, die nu nog hard gekoppeld zijn aan de backend? Hoe borgen we kwaliteit en onderhoudbaarheid van de code met een groeiend aantal developers, terwijl we ook business value blijven opleveren?

Wat ik fijn vind aan onze manier van werken is dat er een hoop ruimte is voor eigen initiatief. Als iemand dus op een dag bedenkt dat we eens flink wat aandacht aan onze UI testen moeten besteden om ze naar een hoger plan te tillen, dan verzamelen we een groepje mensen uit verschillende teams en gaan we dat gewoon doen. Het belangrijkste hierin voor mij is dat wij developers weliswaar allemaal developer in een scrumteam zijn, maar ons ook onderdeel voelen van het team van alle developers van Triodos Bank, en dat we ons verantwoordelijk voelen voor het geheel dat we met zijn allen bouwen.

En zo voel ik me dus thuis in het scrumteam waar ik onderdeel van ben, maar geniet ik ook van de tweewekelijkse developer meeting met alle developers van Triodos Bank. Soms gaan we met het scrumteam even een biertje drinken na een week hard werken, maar ik kijk ook altijd uit naar november, als we weer met het merendeel van de afdeling naar Antwerpen afreizen voor ons jaarlijkse bezoek aan Devoxx.